МВР публикува списък на 15 разследвания на ГДБОП, по които

...
МВР публикува списък на 15 разследвания на ГДБОП, по които
Коментари Харесай

Провалени арести заради липса на санкция от прокуратурата: МВР публикува списък с 15 разследвания на ГДБОП

МВР разгласява лист на 15 следствия на ГДБОП, по които арестите са провалени поради липса на глоба от наблюдаващия прокурор.

В хода на работата по документиране на незаконната активност на групите се организират голям брой срещи сред проверяващите екипи на ГДБОП и наблюдаващите прокурори по съответните каузи.

След като екипите изпълнят в целокупност напътствията на наблюдаващите прокурори, чиновниците уговарят дата или период, в който да се пристъпи към задържане на участниците в проведената незаконна група.

От страна на проверяващите екипи се подхващат нужните дейности за организация на процесуално-следствени дейности и застраховане на лица и адреси, приготвят нужните проекти и заповеди. Оказват подпомагане на прокурорите за внасянето на настояванията за избрания за адресите и лицата по досъдебните производства, показват от Министерство на вътрешните работи.

Според министерството на вътрешните работи се следи наклонност наблюдаващите прокурори да анулират реализацията на профилирана полицейска интервенция, макар основаната цялостна организация и съгласувана дата за това.

Посочват се следните претекстове за общо 15 досъдебни производства:
Висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализирана прокуратураДопълнително прецизиране на адресите и лицата, по отношение на които да бъдат осъществени ПСД с оглед тяхното намаляванеНеконкретизирано устно предписание на Административния началник на Специализирана прокуратура
За прекъсването или забавянето на работата по тези досъдебни производства, още през октомври предходната година основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров изпрати писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет. В него той осведоми за зараждащите от това усложнения в следствието на проведени незаконни групи, показват от Министерство на вътрешните работи.

Списъкът с неосъществените арести включва следствия за корупция и пране на пари, неизгодни покупко-продажби и корупционни прояви в община, трафик на хора за милостиня и други Пърният лист може да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР