МВР проверява снимки, за които се твърди, че са на

...
МВР проверява снимки, за които се твърди, че са на
Коментари Харесай

МВР проверява снимки за нерегламентирана охрана от полицаи на ресторант „Осемте джуджета”

Министерство на вътрешните работи ревизира фотоси, за които се твърди, че са на служители на реда, охранявали нерегламентирано ресторант „ Осемте джуджета ” в центъра на София, оповестиха от Вътрешното министерство. Снимките са публикувани преди 5 дни.

 

От ведомството припомниха, че през 2021 година тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил обстойна инспекция по сигнал на Фондация „ Антикорупционен фонд “. Тя е била за присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи в защитата на ресторант „ Осемте джуджета “.

 

Данните са оповестени в отчет на дирекция „ Инспекторат “, съгласно който от 01 януари 2018 до 31 март 2021 година полицейски коли са престоявали наоколо до ресторанта. „ Комисията не е намирала доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите ”, гласи известието на Министерство на вътрешните работи.

 

Констатациите в отчета са били докладвани на Бойко Рашков на 03 август 2021 година На 01 септември2021 година е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от Рашков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР