МВР предупреди за изключително интензивен трафикът на леки автомобили и

...
МВР предупреди за изключително интензивен трафикът на леки автомобили и
Коментари Харесай

Тежък трафик за Гърция през Кулата, МВР препоръчва алтернативния пункт

МВР предизвести за извънредно натоварен трафикът на леки коли и рейсове, излизащи от страната през граничния пункт Кулата - Промахон. Обслужването е затруднено, въпреки че пунктът съгласно ведомството работи при оптимален потенциал, а опашките са огромни. Затова Гранична полиция предлага на използването и на различния граничен пункт с Гърция - Илинден.

Колоната от леки коли излиза отвън зоната за надзор на граничния пункт. Предприета е спомагателна организация на работа и леките коли се обработват на три трасета, рейсовете и товарните коли на по едно трасе, което е и оптималният потенциал на гръцкия пункт Промахон.

На излаз граничните инспекции се правят от оптимален брой чиновници. От Министерство на вътрешните работи показват, че в огромната си част в колите и рейсовете пътуват малолетни, непридружавани от родителите и това затруднява обработката, защото се ревизират декларациите-съгласия от отсъстващите родители и наложителната им инспекция в системата за граничен надзор.

Немалка част от пътнико-потока са и жители на трети страни - Сърбия, Молдова, Украйна, които минават наложителна инспекция от гръцките управляващи.

Граничните инспекции се правят оптимално бързо и на излаз се пропущат приблизително към 10 автомобила за минута, твърдят от Гранична полиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР