МВР потвърди публикацията на ПИК, че се извършва полицейски терор

...
МВР потвърди публикацията на ПИК, че се извършва полицейски терор
Коментари Харесай

ГОРЕЩА ТЕМА: МВР потвърди разкритието на ПИК за полицейски терор над протестиращите срещу Радев и кабинета му

МВР удостовери обявата на ПИК, че се прави полицейски гнет над протестиращите против Румен Радев и кабинета му и се викат на разпити пътни строители, които демонстрираха, тъй като са оставени месеци след заплати. Както медията ни заяви по-рано през днешния ден, по предписание на вътрешния министър Бойко Рашков десетки служащи от строителните компании, взели участие в двудневния митинг под прозорците на властта, са получили призовки на ръка, без автограф и щемпел, да се явят в постройките на полицейските ръководства за предоставяне на сведение, разкриха пред ПИК пострадали.

За задачата са ангажирани всички Районни ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи и част от Районните ръководства на София област, включително районно управление (на МВР) Костинброд, районно управление (на МВР) Годеч и районно управление (на МВР) Сливница.
свързани новини211405преди 7 часа
Припомняме, че в понеделник и вторник хиляди служащи и тежка техника блокираха триъгълника на властта в центъра на София с гледище да им бъдат изплатени заплатите. Пътните строители разполагаха с позволение за митинг, само че поради навлизането на тежкотоварни коли в идеалния център на столицата, се очакваше всички те да получат актове от по 30 лв., според закона. Вместо това обаче водачите на тежкотоварните коли, както и други чиновници, упражнили правото си на митинг, са привикани през днешния ден да дават пояснения в полицията.

В известие до медиите от Министерство на вътрешните работи се принудиха след разкритието на ПИК да признаят, че във връзка медийни запитвания, свързани с приканване на жители, взели участие в митингите в столицата, прецизират, че в районните полицейски ръководства се приканват водачите на тежкотоварните коли, взели участие в митинга. Хората на Рашков се оправдават, че щели да им бъдат формирани съответните наказателни постановления.

При осъществяване на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания, за което щели да бъдат формирани наказателни постановления. Защо обаче това не се случи като другите пътни санкции и да бъдат документално известени, а ги викат като нарушители в районните, не е ясно.

От Министерство на вътрешните работи на Рашков се оправдават и по отношение на информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи - те били свързани с настоящи следствия за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния отрасъл. Какво общо обаче имат служащи и водачи с това не излиза наяве от оправданията на Министерство на вътрешните работи за репресиите, които правят против протестиращите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР