МВР потвърди, че в България е открит тайник с оръжия,

...
МВР потвърди, че в България е открит тайник с оръжия,
Коментари Харесай

МВР потвърди за тайника с оръжие на Хамас

Министерство на вътрешните работи удостовери, че в България е открит тайник с оръжия, за които се допуска, че са били предопределени за Хамас, заяви Българска национална телевизия.


БГНЕС първа осведоми, базирайки се на немското издание „ Шпигел “, за рисковата находка.

" В южната част на България в под земята склад бяха открити оръжия и муниции, които евентуално е трябвало да бъдат употребявани за офанзиви на Хамас против еврейски обекти в Германия, най-вече в Берлин ", заяви изданието, базирайки се на източници от Федералната работа на престъпната полиция.

Някои от оръжията са отчасти неизползваеми заради наслойка.

Информацията за склада за оръжие е получена посредством разбор на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, задържани в Берлин и Нидерландия през декември предходната година. Те са обвинени, че приготвят хранилища с оръжия, предопределени за терористични офанзиви по поръчка на Хамас в Европа.

Лицата са палестинци Абделхамид Ал А. (45г.) и Ибрахим Ел-Р. (41г.), и двамата родени в Ливан, 34-годишният египтянин Мохамед Б. и 56-годишният нидерландски жител Назих Р.

В средата на месец декември немската работа е разкрила фотоси на няколко револвера, пълнители и други елементи от оръжие в мобилния телефон на един от задържаните.

Цифровите следи от фотосите водят проверяващите до място в Южна България, където огнестрелното оръжие е " заровено в торба под дърво ".

Има подозрения, че сходни хранилища са готвени и в Полша. Твърди се, че няколко от обвинените са пътували там неведнъж. Все още обаче информацията за сходни тайници в Полша не е доказана.

При арестите през декември от обвинените не са конфискувани огнестрелни оръжия. Откритието в България обаче демонстрира, че терористичната организация има тайници с оръжия в Европа.

Германските и европейските прокурори са осведомени от израелските секрети служби за хипотетични терористични проекти на членове на бойното крило на Хамас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР