МВР оттегли искането си данъчните да направят пълна проверка на

...
МВР оттегли искането си данъчните да направят пълна проверка на
Коментари Харесай

МВР оттегли искането си за данъчна проверка на журналиста Кенаров

МВР отдръпна настояването си данъчните да създадат цялостна инспекция на журналиста Димитър Кенаров по делото, което той води против полицейското си задържане на миналогодишните антиправителствени митинги. Това стана ясно след второто съвещание в Софийския областен съд.

На влизане в съда, Димитър Кенаров, съобщи, че се надява на правдивост, както и съда да отдръпна настояването си за данъчна проверка. За него тя е опит за заплашване, заяви Нова тв.

" Виждам отчаяност на Министерство на вътрешните работи в тази ситуация, в която те отхвърлят да признаят някаква виновност, и употребяват всички вероятни разновидности да спрат процеса ", безапелационен е журналистът Димитър Кенаров и още веднъж съобщи: " Бях пребит, задържан с белезници на паважа дълго време, макар че се идентифицирах като публицист ".

На днешното съвещание показания са дали двама очевидци. Един от тях е Ясен Вълков, който описа, че е бил измежду арестуваните на втори септември. " 10-тина, 15 минути по-късно докараха и Кенаров. Дойде, поговорихме си, той беше с белезници ", съобщи очевидецът.

След съвещанието стана ясно - Министерство на вътрешните работи отдръпва настояването си Национална агенция за приходите да прави цялостна данъчна инспекция на журналиста. Той и юриста му дефинираха решението като - изненадващо, само че и разумно.

" То беше безумно в самото си искане. Явно е, че в този момент е заменен и юрист-консулта от Министерство на вътрешните работи по делото, както и цялото отношение към този тип арестувания ", уточни Кенаров.

" Сложното идва от това, че самото Министерство на вътрешните работи като не са издали заповед за задържането, ние в този момент би трябвало да потвърждаваме, че това задържане е фактическо ", съобщи юристът на журналиста Стоян Мадин.

Следващото съвещание по делото е планувано за 22 юни. Тогава ще бъде показана експертиза от видеозаписа на задържането на журналиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР