МВФ, Световната банка и Европейската банка не могат да прогнозират

...
МВФ, Световната банка и Европейската банка не могат да прогнозират
Коментари Харесай

Мика Зайкова: МВФ и Световната банка не могат да прогнозират икономически ръст, Асен Василев може

МВФ, Световната банка и Европейската банка не могат да предвиждат стопански растеж, Асен Василев може. Така Мика Зайкова, експертка и някогашна депутатка от " ИТН ", иронизира вицепремиера и се усъмни в огромното нарастване на приходите, които той залага в актуализацията на бюджета за тази година.

Зайкова съобщи пред bTV, че не е правилно казаното от Василев за баланс сред приходите и разноските в бюджета.

В петък вечер след съвещание на съдружния съвет вицепремиерът и финансов министър Асен Василев съобщи, че приходната и разходната част на бюджета ще се усилят с 1,645 милиарда лв.. Имаме спомагателни доходи от 2,175 милиарда лв., като те ще бъдат понижени с данъчните резултати - понижени Данък добавена стойност ставки и акцизи, тъй че чисто се усилват приходите с 1,645 милиарда лв., против които има планувани спомагателни разноски, главно свързани с антикризисните ограничения, сподели Василев.

Бюджетният недостиг остава на 4,1 % и се резервира салдото. Бюджетът е плануван при 2,9 % растеж на Брутният вътрешен продукт и малко под 11 % (10,9 процента) средногодишна инфлация, уточни вицепремиерът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР