Музиката е едно от най-мощните изкуства, което докосва душата и

...
Музиката е едно от най-мощните изкуства, което докосва душата и
Коментари Харесай

Алесандро Сафина пренася духа на Сиена в Пловдив на 20 май

Музиката е едно от най-мощните изкуства, което допира душата и поражда страсти, които не могат да се опишат с думи. А Алесандро Сафина е овладял тази магия до съвършенство.
Прочетете още
Той е един от най-талантливите италиански тенори на нашето време, който с музиката съумява да сътвори невероятни преживявания за своите почитатели по целия свят. Не за първи път, той ще подари приказност от страсти на българската аудитория на 20 май, когато ще гостува в Пловдив в Комплекс С.И.Л.А.

Алесандро Сафина е италиански артист, прочут с неповторимия си глас и несравним жанр. Роден е на 14 октомври 1968 година в Сиена, Италия и е израснал в семейство на музикални обичаи. Сафина е извънредно надарен музикант, който съумява да пресъздаде духа на Сиена в своята музика, която минава границите на езика и културата.

Започва кариерата си като оперен артист и има доста сполучливи осъществявания на сцената на Ковънт Гардън, Роял Опера Хаус и други огромни оперни театри в света. След това, той се трансформира във вокалист на поп музика и реализира голям триумф в Италия и други страни. Има неповторим глас, който се отличава с богатия си тембър и емоционалността, която излъчва.

Обаянието и мощното му влияние върху публиката не престават да го вършат една от най-известните и обичани оперни звезди в света. Но за Сафина музиката е освен това от просто кариера или занимание - това е метод на живот, който му разрешава да изрази своята обич към изкуството и да споделя това с другите. Неговата музика е непреходна, като съумява да допре душите на всеки, който я слуша.



Но какво е тайната на магията на музиката на Алесандро Сафина?

Това е въпрос, на който няма елементарен отговор. Може би това е мистерията на Сиена, градът, който Сафина назовава своя нравствен дом. Който е изпълнен с красива италианска архитектура, история и просвета. Той е прочут с огромното си значение за ренесансовото изкуство и единственият град в Италия, който към момента резервира доста от своите средновековни черти. Изпълнителят е в  състояние да придвижи слушателите си там и да ги накара да се почувстват като част от него.

Той включва детайли от италианската национална музика, опера и поп музика, което прави неговата музика неповторима. В положение да придвижи слушателите си в света на Сиена и да ги накара да се почувстват като част от него.

Той има над 20 записа и е издавал албуми в цяла Европа, Япония и Съединени американски щати. Той е получил награди и оценки за своя труд и изкуство, като се радва на голяма респект от страна на международната общност.

Той извършва функции в опери на огромните италиански композитори като Джузепе Верди, Джакомо Пучини и Джакомо Росини, както и в опери на Франц Шуберт и Рихард Вагнер.

Алесандро Сафина е прочут с многочислените си шлагери. Феновете му очаквате с нетърпения да чуят Lune (Only You), Incanto както и доста други на 20 май в комплекс С.И.Л.А.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР