Музикантите Кирил Маричков и Валди Тотев се включиха в информационната

...
Музикантите Кирил Маричков и Валди Тотев се включиха в информационната
Коментари Харесай

Известни музиканти в кампания За живот без страх

Музикантите Кирил Маричков и Валди Тотев се включиха в осведомителната акция „ За живот без боязън! “ в поддръжка на пациентите с хронични болести.

„ Хроничните болести не търпят отсрочване! “ е мотото на осведомителната акция „ За живот без боязън! “ на фармацевтичната компания „ Амджен България “, която започва през ноември.. Тя е ориентирана към пациенти с хронични болести с апел да не отсрочват своето лекуване и да не прекъсват лечението, назначена от доктор. Една от главните аргументи за това е страхът от заразяване с Ковид-19 при посещаване в болница.

„ Светът се намира в необикновена и стресираща обстановка. Това важи с особена мощ за пациентите, страдащи от съществени и обществено значими болести, попадайки в рисковата група. Но страхът от COVID-19 не трябва да е причина пациентите с хронични сърдечно-съдови, костни, онкологични и други болести да преустановяват лекуването си “, показва доктор Красимира Чемишанска, изпълнителен шеф на „ Амджен България “. Според нея забавеното или прекратено лекуване може да докара до затруднения в положението на тези пациенти и до значими последствия за тяхното здраве.

Част от осведомителната акция „ За живот без боязън “ е особено сниман видеоклип с присъединяване на известните рок музиканти Кирил Маричков и Валди Тотев. В него те споделят за сложния интервал на изолираност и лимитираните си контакти с публиката.

“Преживял съм и съм се справял с доста неща. Не съм се отказвал, няма да се откажа и в този момент – да запазя своето здраве и здравето на хората към мен. За да се предпазим от ковид, би трябвало да сме здрави, а с цел да сме здрави, би трябвало да не преставаме да се лекуваме “, споделя в клипа Кирил Маричков.

Валди Тотев споделя: “ Смятам, че хората с хронични болести не би трябвало да прекъсват връзката си със експерти, не би трябвало да пропущат и постоянните прегледи при лекаря, с цел да може да се реагира съответно, в случай че има проблем. Пазете себе си и близките! Не пропускайте да деянията внимание и да покажете любовта си към околните. “

Видеоклипът може да бъде забелязан на страницата на „ Амджен България “ на https://www.amgen.bg/covid-19-information.html, както и на фейсбук страниците „ Внимание, чупливо “ и „ Какъв е твоят семеен отпечатък? “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР