Мик Флийтууд от Fleetwood Mac е с разбито сърце, след като загуби ресторанта си при горски пожари в Мауи

...
Музикантът Мик Флийтууд от известната група Fleetwood Mac каза, че
Коментари Харесай

Музикантът Мик Флийтууд от известната група Fleetwood Mac каза, че ресторантът му, Fleetwood’s на Front St, в Лахайна, Хавай, е изчезнал поради горските пожари, които бушуват там.

Той сподели снимка на табелата на заведението си в своя потвърден акаунт в Instagram в сряда, като написа в надписа, че Мауи и Лахайна са негов дом „от няколко десетилетия“.

„Това е опустошителен момент за MAUl и мнозина понасят невъобразими загуби“, продължи Флийтууд. „Флийтуудс на предната улица е изгубен и докато сме с разбито сърце, основният ни приоритет е безопасността на нашия скъп персонал и членове на екипа.“

„От свое име и от името на моето семейство споделям сърдечните си мисли и молитви за хората от MAUI. Ние се ангажираме да подкрепяме общността и засегнатите от това бедствие през следващите месеци и години“, добави той.

Длъжностни лица казват, че опустошението е толкова широко разпространено – и толкова катастрофално – че е трудно да се прецени точно колко сгради са били изгорени до основи или повредени, но според тях стотици сгради са били засегнати.

„По-старият квартал“ на Лахайна, икономически център в западен Мауи, който привлича милиони туристи всяка година, е унищожен, каза кметът на окръг Мауи Ричард Т. Бисен младши на пресконференция в четвъртък следобед.

„Всичко изчезна“, каза той.

И тъй като електричеството и клетъчната услуга в западен Мауи са изключени, служителите не знаят колко хора, които може да са се опитали да избягат, все още са в неизвестност.

От петък тази седмица горските пожари в Хавай са убили 55, което може да се окаже най-голямото природно бедствие в историята на щата, каза губернаторът.

„Ще продължим да виждаме загуба на живот“, каза губернатор Джош Грийн по време на пресконференция късно в четвъртък. „Също така имаме много стотици разрушени домове и това ще отнеме много време, за да се възстановим.“

Холи Ян, Ая Еламруси, Сара Смарт, Кристина Максурис, Нуран Салахи, Холи Ян и Пол П. Мърфи от CNN допринесоха за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР