Музикантът и зелен активист Васил Гюров е начело на листата

...
Музикантът и зелен активист Васил Гюров е начело на листата
Коментари Харесай

Музикантът Васил Гюров и Мартин Заимов в алтернативна листа за столични общински съветници


Музикантът и зелен деятел Васил Гюров е отпред на листата на придвижване " Гражданска самодейност за София ", което също се включва в локалните избори в столицата на 29 октомври. Останалите във групировката също са цивилен деятели в разнообразни области.

На последните пет парламентарни вота Гюров беше претендент за народен представител от " Демократична България ", повдигнат от гражданската квота на " Зелено придвижване ". Той е прочут с дейното си присъединяване и поддръжка за цивилен начинания като " Да запазим Корал ", " Спаси Пирин ", " Правосъдие за всеки " и други

В листата на самодейността, която желае по-засилено гражданско присъединяване в общинския съвет в столицата, е и друго добре познато име - Мартин Заимов. Заимов е бил преди много години и претендент за кмет на София - повдигнат е през 2007 година от Съюз на демократичните сили и ДСБ, остава тогава втори след Бойко Борисов. На локалните избори през 2011 година оглавява листа за общински съветници в столицата на " Ред, правда и правдивост " на Яне Янев, която обаче не съумява да влезе в общинския съвет. На предварителните парламентарни избори на 2 април беше претендент за народен представител от Пловдив област от ПП-ДБ, написа Клуб Z.

След Гюров на второ място в листата е юристката Биляна Коцакова, която се занимава интензивно с проблемите на украинските бежанци в България, следвана от някогашния член на Централната изборна комисия и член на националното управление на " Обединени земеделци " Красимир Вълев и архитектът и урбанист Мартин Микуш, експертът по гори и климат Момчил Панайотов и други

Листата е получила поддръжка и от дъщерята на Желю Желев - Станка Желева, която обаче не е номинирана поради неотговаряне на условието за уседналост. Гражданските деятели ще се явят на изборите с " Обединени земеделци " с водач Петя Ставрева - партията, посредством която самостоятелните претенденти ще вземат участие на вота, без да минават през комплицираната процедура по събиране на подписи в поддръжка на всеки от тях. Ставрева е някогашен евродепутат от листата на ГЕРБ преди години. Ставрева също беше измежду сътрудниците на ПП-ДБ на последните парламентарни избори.

" Ние сме група от свободни и самостоятелни персони, които се сплотиха в обща гражданска листа. Използвахме регистрацията на " Обединени земеделци ", споделя Гюров на конференция в Българска телеграфна агенция.

" Обединени земеделци " не поддържа номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев поради фамилното му минало и работата на роднините му в Държавна сигурност. Партията няма своя регистрация за кандидат-кмет.

В листата има 12 имена, които Гюров дефинира като " опция за тези жители, които не се усещат показани в палитрата на партии и обединения ".

Листата:

1. Васил Гюров - музикант, деятел по природоззащитни и публични дела

2. Биляна Коцакова - правист

3. Красимир Вълев - правист, някогашен член на ЦИК, Обединени земеделци

4. Мартин Микуш - проектант и урбанист

5. Момчил Панайотов - експерт по гори и климат

6. Татяна Иванова - медиен специалист и учител

7. Людмила Лозанова - квота на Обединени земеделци

8. Мартин Заимов - финансист

9. Светлозар Василев - психиатър и академични учител

10. Яна Петрова - философ*

11. Димитър Славински - управител на екологични планове

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР