Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,

...
Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя,
Коментари Харесай

Музикалният театър открива сезона с концерт

Музикалният спектакъл открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта “Влез в моя сън “ - жест на самопризнание към своята вярна аудитория. Със спектакъла трупата ще означи и 60-тия празник на основния диригент  и живописен началник Юли Дамянов.

Заглавието идва от дует от „ Любов и ненавист ”- опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата „ Херцогинята на Падуа ” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани творби като увертюрите „ Цар и дърводелец ” от Лорцинг и „ Кандид ” от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите „ Кабаре ” от Кандер и „ Уестсайдска история ”, както и обичани арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети. Концертът ще приключи със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и всеобщата сцена „ Маскарад ” от началото на второ деяние на „ Фантомът на операта ”от А.Л. Уебър. Новите дати на „ Фантома ” са сред 3 и 17 ноември. Наред със звездите на Музикалния спектакъл в представлението ще вземат участие и някогашни членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров. Към тях ще се причисли и артистът Васил Петров. „ Бих се радвал да събера реализатори от разнообразни генерации ”, споделя диригентът, който работи в театъра от 33 години. „ За мен Музикалният е обич ”, признава той.

Преди формалното откиване на сезона Оперетата гостува на 21 септември от 20 часа в Летния спектакъл в Сандански с концерта –спектакъл „ Музикална приказност “.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР