Музикалният канал MTV и други телевизии изгаснаха в памет на

...
Музикалният канал MTV и други телевизии изгаснаха в памет на
Коментари Харесай

MTV и други телевизии "изгаснаха" в знак на протест срещу расовото неравенство

Музикалният канал MTV и други малките екрани изгаснаха в памет на починалия от полицейско принуждение Джордж Флойд и по този начин се причислиха към музикалната промишленост в заклеймяването на расовото неравноправие, заяви Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс.

Към MTV се причислиха и другите юношески и музикални канали на Viacom CBS, в това число Комеди сентрал, СMT, VH1. Екраните останаха тъмни осем минути и 46 секунди - колкото служителят на реда е притискал с коляно врата на Флойд.

Смъртта на Флойд провокира всеобщи митинги в доста американски градове.

Идеята на MTV последва апела на водещи звукозаписни къщи да спрат работа и да забавят издаването на нова музика в поддръжка на организациите, борещи се за расова правдивост. Сред тях са " Уорнър мюзик груп ", " Юнивърсъл мюзик ", " Сони мюзик ".

Много музиканти, като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи се изрекоха след гибелта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации.

" Съкрушени и отвратени сме... Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате обезверени от расизма в Америка в този момент " - написа Бионсе в Инстаграм

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР