Музикални легенди е нова колекция монети, която Британският кралски монетен

...
Музикални легенди е нова колекция монети, която Британският кралски монетен
Коментари Харесай

Посветиха монета на рок легендите Queen

Музикални митове " е нова сбирка монети, която Британският кралски монетен двор (Royal Mint) ще издаде. По този метод ще отдаде респект на групите и изпълнителите чиито държание, тон и външен тип са били определящи за всяко минало десетилетие - завет, съвършено уловен в дизайна на всяка монета.

Първата монета в серията е отдадена на една от най-забележителните рок групи на всички времена. Създадена в Лондон при започване на 70-те години на предишния век, Queen прибавя хард рок звучене към поп музиката като по този метод дава нов смисъл и дух на жанра и го издига до по-високо равнище, споделят от Кралския монетен двор.

„ Те записаха редица смазващи шлагери, почитателите се тълпяха да ги видят онлайн, химните им, които ви карат да потропвате с крайник, и епичните балади, поднесени със размах от техния харизматичен вокалист, трагично напуснал света прекомерно скоро ", се споделя още в известието на Royal Mint.

Дизайнът на монетата уважава Queen с присъщите принадлежности, на които всеки един от създателите ѝ свири: китарата Red Special на Браян Мей, бас китарата Fender Precision на Джон Дийкън, барабаните LudwigTM на Роджър Тейлър и пианото BechsteinTM на Фреди Меркюри с първите ноти на „ Бохемска рапсодия ".

От едната си страна монетите носят Queen, а от другата Кралицата на Англия (The Queen). Te са налични в златно, сребърно и нормално издание, като могат да се поръчат в три разнообразни опаковки, чиито дизайн също има за цел да уважи „ една от най-обичаните банди " на Англия. Монетите са на цени от £60.00, £90.00, £510.00 и £2020.00

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР