Музикалната икона Анжелик Киджо празнува 40 години в музиката тази

...
Музикалната икона Анжелик Киджо празнува 40 години в музиката тази
Коментари Харесай

Анжелик Киджо за глада и цунамито от таланти в Африка

Музикалната икона Анжелик Киджо чества 40 години в музиката тази година - отбелязвайки мотива с концерт в Royal Albert Hall в Лондон.

Когато се срещнахме със суперзвездата Бениноа, която е издала 16 албума и е спечелила пет награди Грами, тя ни сподели, че от детството си е била водена от любознание.

" Моят псевдоним беше " Кога, за какво, по какъв начин? ". Искам да схвана нещата, да схвана мястото си в този свят... И ненавиждам да бактисвам, " сподели тя.

" Ако се отегча, Бог да ти е на помощ, не бъди с мен! Гладна съм и ми е скучно, ти не искаш да приказваш с мен в този миг. "

Този петък към 63-годишния артист ще се причислят на сцената други световноизвестни актьори, а точно сенегалската суперзвезда Юсу Н'Дур, номинираният за Грами французой- Ливанският тромпетист Ибрахим Малуф, Стоунбвой, една от най-популярните денсхол звезди в Гана, и британката Лаура Мвула.

Забележително е, че Киджо също избра да бъде съпроводен от първото болшинство в Европа черен и етнически разнороден чинеке! Оркестър.

Изглежда всичко, което Киджо прави, се управлява от нейните пристрастености и една от тях е неуморното поправяне на отрицателните усещания за Африка и оборване на евроцентризма.

" Класическият свят в действителност не е разнообразно място и избрах да играя с Chineke! тъй като можем да вършим всичко, което желаеме.

" Това е доказателство, че в случай че си представим, че " нищо не е невероятно за нас да реализираме ", ние го вършим. Тези деца, които свирят в оркестъра, са второ, трето и първо потомство имигранти от Африка и са отлични. "

Освен нейната феноменална сила като реализатор, едно от най-забележителните неща за Kidjo е нейният вкус за ангажиране с музика и музиканти от разнообразни жанрове и от други елементи на света.

Talking Heads и Кубинската салса певица Селия Круз беше обработена с Анжелик Киджо и записа страхотна версия на Болеро на Равел през 2007 година

Тя сподели, когато тя за първи път чу Boléro в Париж и разяснява какъв брой африкански звучи, тя беше изцяло осмивана.

" Аз съм като ОК, ти давай и приказва - аз ще ви го потвърдя. "

Тя продължи да записва кавър, изпълнявайки множеството от инструменталните елементи със личния си глас.

" Аз съм единственият актьор през днешния ден, получил позволение от семейство Равел да направи това ", споделя тя с явна горделивост.

Последното съдействие на Kidjo е с виолончелиста Yo-Yo Ma - и те ще изпълнят версия на Sarabande на JS Bach в Париж през декември.

" Разнообразие за мен в никакъв случай не е опасност, виждам го като опция и предизвикателство. "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР