Музика, литература, игри, занаяти, кулинария са в програмата на Деня

...
Музика, литература, игри, занаяти, кулинария са в програмата на Деня
Коментари Харесай

Музика, литература, игри, занаяти и кулинария в Деня на испанския език пред Институт “Сервантес”

Музика, литература, игри, занаяти, кулинария са в програмата на Деня на испанския език през днешния ден пред Институт “Сервантес”, на ул. “Св. София”.

Празника ще открие в 12.00 ч. шефът на института Хавиер Валдивиелсо в наличието на ръководители и представители на дипломатическите задачи на испаноезичните страни в България, както и на доста други посетители, оповестяват уредниците.

Това е десетата година, в която Институт “Сервантес” отбелязва в София Деня на испанския език, говорен от над 500 милиона души по света.

В програмата – до 16.00 ч., са показване на испанско модерно изкуство за деца, концерти с испанска музика, примерни безвъзмездни курсове по испански език, фамилни игри, мексикански занаяти, пинята и готвене на вкусни ястия от Испания и Латинска Америка. Сосове от пикантни мексикански подправки и пенест сайдер от Страната на баските са сред кулинарните изкушения.

Сред участниците са хор “Нови български гласове – Еструна” с новия план “Аl este del Cante”, българско-испанско-перуанската група “Ритмос негрос”, кубинската изпълнителка Долорес Естрада и танцьори, “Дел Падре”.

За първи път в България ще бъдат показани принтове в паспарту на Мирo – в селекция модерно изкуство за деца. Представяне на туристически дестинации с испански език, на опциите за проучване на испански език в Испания – на лагери и езикови ваканции, игри в библиотеката също са в програмата. На обичайна стена на думите всеки ще изпише своята обичана дума на испански.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР