Музеят в германския град Бамберг показва в колекцията си необичаен

...
Музеят в германския град Бамберг показва в колекцията си необичаен
Коментари Харесай

Надгробния камък на Снежанка показва германски музей

Музеят в немския град Бамберг демонстрира в сбирката си необикновен експонат - надгробния камък на баронеса Мария София декор Ертал, за която се счита, че е първообразът на Снежанка от известната приказка на Братя Грим, написа Би Би Си.

" Историята на Мария София е ядрото на Снежанка и на написаното от Братя Грим ", безапелационен е шефът на музея в Бамберг Холгер Кемпкенс.

Баронеса Мария София декор Ертал е родена и израснала в двореца в Лор ам Майн, намиращ се на към 100 км от Бамберг. Баща й, аристократ с името Филип Кристов декор Ертал, се дами наново след гибелта на брачната половинка си. Мащехата, сходно на тази на Снежанка, била извънредно властна и зла жена.

Град Лор е прочут с производството на стъкло и огледала. Бащата на София бил притежател на фабриката за огледала, откъдето идва и концепцията за омагьосаното огледало в приказката. До ден сегашен в локалния музей се пази едно от тези огледала, за което се счита, че е " огледалото на Снежанка ".

За жал животът на Мария София нямал толкоз благополучен като в приказката за Снежанка. Баронесата ослепяла в доста ранна възраст и умряла на 71 години в манастир. Нейният надгробен камък бил подложен в двора на остаряла черква в Бамберг. По-късно бил спретнат от локално семейство, което го реставрирало и дарило на музея в Бамберг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР