Музеят на открито Скансен край Стокхолм с неговия коледен базар,

...
Музеят на открито Скансен край Стокхолм с неговия коледен базар,
Коментари Харесай

Шведски музей и базар на открито ще бъдат затворени за Коледа заради коронавируса

Музеят навън Скансен край Стокхолм с неговия коледен базар, на който се продават храна и украси, а хората танцуват и пеят към елха, ще бъде затворен тази година за първи път в 129-годишната си история заради наложените поради ковид ограничавания. На този декор шведските управляващи оповестиха през днешния ден за рекорден брой нови инфектирани през последното денонощие - над 7200.

Затварянето на известния музей цели да се съблюдават новите здравни инструкции, които приканват всички лица да постъпват отговорно и да не се срещат с повече от осем души, се споделя в изказване на неговия шеф Джон Братмир, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица шведските управляващи вкараха най-строгите от началото на пандемията ограничавания в страната, като не разрешиха събиранията на повече от осем души, с цел да понижат броя на новите случаи, които доближиха през последните седмици пикови нива, натоварвайки националната здравна система, отбелязва АП.

Скандинавската страна по принцип възприе различен метод, като реши да не затваря огромни браншове от стопанската система и публичния живот. Стратегията ѝ за битка с новия ковид досега разчиташе най-вече на рекомендации към жителите да съблюдават физическа отдалеченост.

Разположен на остров Юргорден в покрайнините на Стокхолм, Скансен е копие на град от 19-и век, в който занаятчиите носят обичайни дрехи. Музеят има също зоопарк навън и притегля над 1,3 милиона гости всяка година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР