Музеят История на педагогическото образование в Бургас през XX в.“

...
Музеят История на педагогическото образование в Бургас през XX в.“
Коментари Харесай

Изявени преподаватели от няколко поколения отпразнуваха един век педагогическо образование в Бургас

Музеят „ История на педагогическото обучение в Бургас през XX в. “ ще бъде отворен целогодишно

С Тържествен научен съвет, разкриване на нов музей и изтънчен коктейл преподавателите от катедра „ Педагогика и методика на образованието “ към Бургаския държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ зарадваха многочислените си посетители. Под мотото „ Дух, традиция и бъдеще “ те събраха някогашни шефове и преподаватели, някои от които, на повече от 80 години, с млади педагози, чиновници от просветителни, обществени и правни институции, и студенти, които демонстрираха мини роботи, употребявани през днешния ден в образованието на деца в нашия град. Така те отпразнуваха дружно eдин век педагогическо обучение в Бургас и 60 години Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

С думи на благодарност и ефектни видеопрезентации ръководителят на катедра „ Педагогика и методика на образованието “ проф. Румяна Папанчева приветства на сцената изявени персони, дали своя принос към педагогическата просвета. Те получиха приветствени адреси, почетни плакети и по една статуетка във формата на сова – знак на науката и мъдростта.

Празникът се състоя  в актовата зала на Факултет по публични науки и прерасна в спонтанен концерт с осъществявания на странджанска гайда, произведения от Моцарт, авторски композиции и известни шлагери – всички в интерпретация на някогашни и сегашни преподаватели.

В новия музей „ История на педагогическото обучение през XX в. “

гостите като че ли попаднаха в машина на времето. На входа му ги посрещна остаряла черна дъска и дървен чин от предишния век, а в другия край студенти им подаваха очила за виртуална и добавена действителност и им посочваха съвременни движещи се мини роботи. Младите разпалено обясняваха по какъв начин децата ги програмират и учат с тях. Възрастните разказваха какво е било едно време.

Лентата за формалното разкриване на музея „ История на педагогическото обучение в Бургас през XX в. “ прерязаха: заместник-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева, ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – проф. дмн Христо Бозов, деканът на Факултет по публични науки Тинка Иванова и ръководителят на катедра „ Педагогика и методика на образованието “ – проф. Румяна Папанчева.

Музеят е отворен целогодишно за жителите и гостите на Бургас и съдържа предмети, употребявани в учебните заведения през предишния век, табла със остарели фотоси, документи и значими исторически данни. Разположен е в пинакотеката на Факултет по публични науки, където могат да се видят скъпи картини и фрески от известни български художници.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР