Музеи и галерии в цялата страна се включват с различни

...
Музеи и галерии в цялата страна се включват с различни
Коментари Харесай

Изложба на фуражки и униформи: Музеи и галерии в цялата страна се подготвят за "Нощ на музеите"


Музеи и галерии в цялата страна се включват с разнообразни събития в 18-ото издание на Европейската нощ на музеите, която ще се организира довечера.
Десетки военноморски фуражки и униформи от целия свят ще бъдат показани в музея на Възраждането във Варна.

Уникалната за България сбирка е благосъстоятелност на доцент доктор Людмил Георгиев, някогашен полицейски чиновник и сегашен учител по криминалистика.

" Това е барета от американския военноморски флот, от интервала на Втората международна война. Известна е като Доналд дък тази шапка ", сподели доцент доктор Георгиев.

Снимка: bTV

800 фуражки и 50 униформи от структурите на полицията, пожарната и армията е събрал за четвърт век доцент Георгиев.

" И се надявам, че по този метод подрастващите, които имат предпочитание да се посветят на съответната специалност, първо да се възпламенят, и второ да проявят интерес и да научат нови неща ", сподели още преподавателят.

Сега демонстрира военноморски фуражки от целия свят.

В сбирката може да се види и барета от кораба " Радецки ", направена през 1966 година, когато плавателният съд е възобновен ".

" Тези две фуражки са от фиктивен към този момент флот на несъществуваща страна – Югославия “, изясни доцент доктор Людмил Георгиев, учител по криминалистика.

Той признава, че среща най-големи компликации да се снабди с настоящи униформи от България. За разлика от страни като Гърция и Съединени американски щати да вземем за пример.

" В Чикаго, в един магазин с шивашки завод, подредих се на опашка с десетина служители на реда, и когато ми пристигна реда си направих поръчка ", сподели доцент доктор Георгиев.

В международен мащаб върхът на Гинес се държи от немски служител на реда, който има над 2500 фуражки.

А във Военноисторическия музей в София ще има концерт на гвардейския духов оркестър и прожекция на единствения игрален филм за Балканската война. Различни експонати ще може да се видят в добавена действителност.

Къде ще бъде най-интересно в Нощта на музеите - очаквайте онлайн в централната емисия на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР