Музеи, галерии и библиотеки са готови на протестСлужители на музеи,

...
Музеи, галерии и библиотеки са готови на протестСлужители на музеи,
Коментари Харесай

Защо музеите, галериите и библиотеките у нас са готови на протест?

Музеи, галерии и библиотеки са подготвени на митинг

Служители на музеи, галерии и библиотеки на митинг против разпределението на проектобюджета за 2022 година, предава. Той планува 5% повече средства за тях по отношение на предходната година, вместо желаните 50 на 100. Протестите се провеждат от национална федерация "Култура " към КТ "Подкрепа " и ще се проведат в цялата страна. Синдикатите припомнят, че заплатите на работещите в културните институти са измежду най-ниските в страната, макар че там работят висококвалифицирани експерти.

Въпреки думите на ръководителя на Бюджетната комисия Любомир Каримански, който съобщи, че във финансовата рамка за 2022 година са планувани още 12 милиона лв., съгласно чиновниците в културните институции те няма да бъдат задоволителни.

„ Тези 5 % са едно микроскопично нарастване на това, което в системата на нашето бюджетиране се назовава „ субсидирана единица”. От нея зависят освен заплатите на чиновниците, само че и поддръжката на сградния фонд както и реставрацията и грижата за произведенията”, съобщи шефът на Националната изложба Ярослава Бубнова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР