Мустафа Алиш Хаджи бе преизбран за главен мюфтия на мюсюлманите

...
Мустафа Алиш Хаджи бе преизбран за главен мюфтия на мюсюлманите
Коментари Харесай

Мустафа Алиш Хаджи е преизбран за главен мюфтия на мюсюлманите в България

Мустафа Алиш Хаджи бе избран отново за основен мюфтия на мюсюлманите в България на техния най-висш конгрес - Националната мюсюлманска конференция, свикана от Главното мюфтийство в Република България.

На форума, който се състоя през днешния ден в НДК, участваха близо 1200 делегати и над 100 посетители, измежду които ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок.

Делегатите на форума преизбраха Ведат Сабри Ахмед да продължи продължи своя мандат като ръководител на Висшия мюсюлмански съвет. Други кандидатури нямаше.

Делегатите избраха и членове на Висшия мюсюлмански съвет.

По-рано през днешния ден на форума Мустафа Хаджи направи обзор на свършеното от Главното мюфтийство през миналите години, открои триумфите и очерта идните провокации в организацията на религиозните каузи.

Като съществена задача в работата на основния мюфтия за идващите пет години Мустафа Хаджи означи, обезпечаването на по-добри хонорари на чиновниците на Мюсюлманско изповедание и по-специално на имамите. По думите му за задачата е належащо всички чиновници да работят дружно и да се ангажират да разяснят активността на изповеданието, както и нуждата от подкрепяне на тази активност от страна на всички мюсюлмани.

На второ място Мустафа Хаджи сложи повишението на религиозната и педагогическата подготовка. Като значима задача той дефинира и разширението на функционалностите на отдел " Вакъфи ", което по думите му ще способства за по-добрата употреба на вакъфите, с които разполага мюсюлманското вериозповедание. Също по този начин съгласно Мустафа Хаджи би трябвало да се обърне внимание на опциите за придобиване на нови вакъфски парцели.

Неотложна задача на отдел " Образование " в Главното мюфтийство съгласно Мустафа Хаджи е подобряването на образователния развой в духовните учебни заведения. Социалната активност също е значим фактор в обществото, заради което отсега нататък ще се създадат опити тази активност да бъде изнесена отвън страната, където към този момент са направени първите стъпки, сподели още избраният отново основен мюфтия Мустафа Хаджи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР