Мунира Абдула от Обединените арабски емирства се е възстановила от

...
Мунира Абдула от Обединените арабски емирства се е възстановила от
Коментари Харесай

Жена се събуди след 27-годишна кома

Мунира Абдула от Обединените арабски емирства се е възстановила от 27-годишна кома, в която изпаднала след пътно произшествие, заяви Би Би Си.
Жената била на 32 години, когато автомобилът, с който пътувала, се блъснал в рейс през 1991 година Тя била на задната седалка и държала 4-годишния си наследник Омар в ръцете си. Той получил единствено драскотини, тъй като майката го защитила от удара, само че тя била с тежка мозъчна контузия.
Мунира Абдула била прехвърляна в разнообразни лечебни заведения в ОАЕ и в чужбина. През април 2017 година фамилията получило дотация за лекуване в Германия. Жената била оперирана и непрекъснато трябвало да бъде на физиотерапия, с цел да не атрофират мускулите й, написа 24 часа. През юни 2018 година, седмица преди изписването, тя се раздвижила. Това наподобява било провокирано от скандал в стаята й, в който взел участие синът й. Изглежда Мунира Абдула усетила, че той е заплашен и почнала да издава неразбираеми звуци. След три дни извикала сина си по име, а след това споделила имената и на своите братя и сестри. Когато се събудила, тя с компликация отговаряла на въпросите на лекарите и споделила стихове от Корана.
С времето Мунира Абдула станала по-комуникативна. Сега още веднъж е преместена в болница за физиотерапия и рехабилитация в страната си. В отчет на болничното заведение от предишния месец се споделя, че "тя може да поддържа връзка, изключително в познати обстановки ".
"Причината, заради която споделих тази история с хората, е в никакъв случай да не губят вяра във връзка с околните си, не мислете, че са мъртви, когато се намират в такова положение, " сподели Омар пред в. "Нешънъл ", който се издава в ОАЕ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР