Мултимилионерите, които не са наследили богатството си, е по-вероятно да

...
Мултимилионерите, които не са наследили богатството си, е по-вероятно да
Коментари Харесай

Какви общи черти споделят мултимилионерите

Мултимилионерите, които не са наследили благосъстоянието си, е по-вероятно да са взели участие в спортни състезаниа или да са имали непряк бизнес, до момента в който са учили, в сравнение с да са имали високи оценки, сочи ново изследване.

Те също по този начин е по-вероятно да са прекомерно оптимистично настроени като цяло, да се учат от личен опит, а не от разбори и да имат дразнещи характери, чувствайки се удобно, когато са в спор с другите.

Това твърди общественият академик Райниер Цителман, който е и създател на книгата “Богатият хайлайф, ” която се базира на в детайли изследване на метода на мислене и навиците на супербогатите, както и на няколко задълбочени изявленията с мултимилионери, които са натрупали положението си сами.

Неговите изводи могат да оказват помощ на хората да схванат по-добре психическите характерности, които е най-вероятно да отведат човек до благосъстоянието, само че и също по този начин да подкопаят това, което доста родители от междинната класа споделят на децата си във връзка с домашните и оценките в учебно заведение, написа MarketWatch.

Макар и всеки човек да е друг, Цителман е разкрил някои ясно изразени модели, сравнявайки характерите на хора, които са натрупали доста положение със лични старания. “Има връзка сред триумфа на тези хора и техни психически черти, ” споделя той.

Тези черти могат да се видят още от учебна възраст, съгласно него. Няма “абсолютно никаква връзка ” сред техните оценки в учебно заведение и дали по-късно са натрупали положение, споделя той. “Тези, които са били най-хубави в учебно заведение, по-късно не са били измежду най-богатите. ”

Вместо това хората, които той е интервюирал, е било по-вероятно да са взели участие в спортни надпревари, да са имали непряк бизнес, до момента в който са учели или пък и двете.

“Половината от тях са се взели участие в спортни надпревари, ” споделя той и това не е случайност. Успелите бизнесмени са му споделили, че от спорта “са научили по какъв начин да се оправят с успехите … и по-важното по какъв начин да се оправят със загубите. Те постоянно са поемали отговорност за успехите си, само че и за неуспехите си. Те постоянно са упреквали себе си. ”

Както неколцина са му споделили, когато нещата се объркат, “Аз не мога да обвинявам съперниците. Не мога да обвинявам пазара. ”

Другата обща характерност от техните учебни дни е, че доста от тези, които след това натрупват положение, са имали личен непряк бизнес, открива Цителман. Това не включвало просто да имат някаква работа.

“Хората, които работели на почасово възнаграждение, били изключение, ” споделя той. Вместо това Цителман открива, че бъдещите мултимилионери ръководели личен бизнес, където им се налагало да мислят като бизнесмени и да работят с клиенти.

“Много значимо е, че взели участие в продажбите, ” споделя той. “Тази ранна кариера в областта на продажбите е била доста по-важна от от това, което научавали в учебно заведение. ”

Нанасяйки следващия удар на домашните работи в учебно заведение, Цителман споделя, че обектите на неговото изследване научавали доста повече от персонален опит, в сравнение с от четене и разчитали повече на “интуицията ”, в сравнение с анализите.

“Интуицията е резултат от това човек да се учи посредством персонален опит, ” споделя той. “Тази познания са били доста по-важни от това, което научавали в учебно заведение. ”

За своята книга Цителман провел подробни изявленията с 45 мултимилионери, които не са наследили положението си, от разнообразни промишлености в Германия. Състоянието на повчето от тях възлизало на сред 30 млн. евро и 1 милиарда евро.

Всичките те били натрупали благосъстоянието си или от нулата, или пък били нараснали неведнъж свое наследствто. Неговите изводи съответстват с тези на други изследвания на метода на мислене на съумелите бизнесмени в Съединени американски щати и на други места, отбелязва той.

Цителман обаче предизвестява, че към момента се учим по отношение на това какво прави тези хора разнообразни. Темата по какъв начин да станем супербогати се учи изненадващо малко от страна на учените, споделя той. Ние също по този начин не би трябвало прекомерно доста да генерализираме или да опростяваме резултатите. Всеки човек е неповторим.

Неговите изявленията обаче разкриват спомагателни модели на мислене, споделяни от доста или от множеството от неговите субекти.

Те нормално се усещат по-комфортно от множеството хора с споровете сред хората: „ Тяхното равнище на отзивчивост не е толкоз високо, ” споделя той. Те също по този начин са по-съвестни от средностатистическия човек, по-отворени към нови провокации и по-екстровертни. Те също по този начин обичат да плуват против течението, ” споделя Цителман.

“Противоположният метод е нещо, което споделят. Те вършат нещата по по-различен метод, те мислят по по-различен метод. Ако вършиме нещата, както всички останали, няма да забогатеете. ” /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР