МС взе решение за назначаване на Ачики Чарлз Умуна, гражданин

...
МС взе решение за назначаване на Ачики Чарлз Умуна, гражданин
Коментари Харесай

България открива почетно консулство в Нигерия

МС взе решение за назначение на Ачики Чарлз Умуна, жител на Федерална Република Нигерия, за почетно консулско длъжностно лице

Министерският съвет одобри решение за разкриване на консулство на България във Федерална Република Нигерия, ръководено от консулско длъжностно лице, със седалище в град Лагос и консулски окръг, обхващащ територията на щатите Лагос, Огун, Ойо, Едо, Делта, Ривърс, Крос Ривърс и Анамбра, както и за назначение на Ачики Чарлз Умуна, жител на Федерална Република Нигерия, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, оповестява.

Умуна е работил като младши консултант в кабинета на федералния министър на защитата, като юридически консултант във Федералния парламент, като представител на Нигерия пред Международния търговски арбитраж в Париж.

Той ръководи една от най-големите адвокатски адвокатски фирми в Лагос, профилирана в региона на интернационалния търговски арбитраж и интернационално търговски право и е член на бордовете на шефове на няколко търговски компании. Член е на комисията по кандидатурите за участие в Лагоската комерсиална индустриална камара.

В кариерата си Умуна е бил зает като юридически представител в Нигерия на редица български компании.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР