Mрестижният международен форум Digitalk 2019 събра в София лектори от

...
Mрестижният международен форум Digitalk 2019 събра в София лектори от
Коментари Харесай

Digitalk 2019: Светъл път и човешки облик на технологиите


Mрестижният интернационален конгрес Digitalk 2019 събра в София лектори от водещи софтуерни компании и безспорни престижи в цифровия свят, десетки вложители и стотици експерти от IT бранша, както и представители на обичайните и онлайн медиите, съобщи БНР.

Въпросът, който явно тревожи от ден на ден хора и се оказа в центъра на вниманието на форума, е за смисъла, същинската потребност от софтуерните нововъведения и човешките измерения на бурното развиване на цифровия свят.

От известно време цифровото е сложено на фундамент, без да си даваме ясна сметка какво тъкмо значи то в всекидневието ни, разяснява пред Радио София Мария Манолова от уредниците ( " Икономедия " ). Скандалите от последните години с огромни платформи и обществени мрежи потвърждават, че цифровото не може да бъде подминато и да се вършим, че не виждаме въздействието ни.

Време е да си задаваме въпроса Как и оттук насетне Какъв ще бъде човешкият образ на технологиите . Форумът търси положителните практики, че технологиите да ни оказват помощ.

В първия ден на Digitalk 2019 направи усещане Дейвид Шинг, който с лекцията си оправда длъжността, с която се показва - цифров оракул. Той моли към човечност при развиване на технологиите, както и опазване на възприятието за комизъм, съобщи националното радио.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР