Мрежовата телевизия, която вече се бори, накуцва в есенния сезон, който се накуцва от стачки

...
Като символизъм, един есенен телевизионен сезон, чийто нов сериал с
Коментари Харесай

Като символизъм, един есенен телевизионен сезон, чийто нов сериал с най-висок профил е „Златният ерген“ – версия за възрастни хора на възраст за пенсиониране на франчайза за запознанства на ABC – е доста добра метафора за мрежовия телевизионен бизнес, който вече изчезваше към залеза, и рискува да стигне до там много по-бързо поради стачките на сценариста и актьорите близнаци.

На 18 септември трябваше да бъдат връчени наградите Еми, които отличават предавания от предходната телевизионна година. Това телевизионно предаване на живо традиционно служи като неофициален старт за големите излъчващи мрежи, които пускат новите си състави, връщайки завръщащи се фаворити и нови сериали.

Наградите "Еми" обаче са отложени за януари. И докато ще има няколко сценарни предавания, които зрителите да изпробват – или под формата на сериали, продуцирани рано и изчезнали, знаейки, че предстои стачка, или придобивания, продуцирани извън САЩ – есенното телевизионно меню ще се насочи силно към риалити телевизията, шоу игри, спорт и други средства за запълване на времето възможно най-евтино.

Като пример, CBS ще разшири „Survivor“ и „The Amazing Race“ (от 27 септември) до 90 минути всяка седмица, за да запълни целия график в сряда между тях. По подобен начин „Златен ерген“ (28 септември) ще бъде последван от два часа „Ерген в рая“, подход за планиране, който обещава да бъде много по-слаб от участниците.

Към тези неподписани опори ще се присъединят популярни певчески състезания като „The Voice” на NBC (25 септември) и „The Masked Singer” на Fox (27 септември), последното съчетано със „Snake Oil,” игрово шоу, водено от Дейвид Спейд за пичинг уникални бизнес продукти и се опитва да идентифицира фалшификатите.

„The Wonderful World of Disney“ – който за първи път закотви линията на ABC по време на зараждането на мрежата през 1954 г. – ще се присъедини към десетилетия стари шоута за подхранване на атмосферата „всичко старо е ново-отново“, включително премиерни версии на „Wheel of Щастието“, „Опасност!“ и “The $100,000 Pyramid” и “Name That Tune” на Fox.

ABC също така ще предава едновременно „Футбол в понеделник вечер“, който ще продължи по дъщерната мрежа на Disney ESPN, излъчвайки тази програма редовно за първи път от 17 години.

Усещането за връщане се отнася и за стратегията за изхвърляне на повторения в нови зали, припомняйки една много оскърбена промоционална кампания на NBC от 90-те години, която се опитваше да убеди зрителите, че ако не са гледали епизоди от любимите си предавания, когато са били премиерни, летните повторения бяха „Нови за вас“.

CBS излъчва повторения на "Йелоустоун", с участието на Кевин Костнър, като временна мярка поради стачките. CBS излъчва повторения на "Йелоустоун", с участието на Кевин Костнър, като временна мярка заради стачките. Paramount Network

CBS, например, предлага бисове на „Yellowstone“ – поредицата на Кевин Костнър от сестринската Paramount Network – в неделя вечер, докато ABC ще повтори популярния си комедиен сериал „Abbott Elementary“.

Акцентираните придобивания на CBS ще включват премиери през ноември на „NCIS: Сидни“, австралийска версия на популярното криминално шоу; и оригиналната британска версия на хитовата комедия „Призраци“. Междувременно CW ще притежава силен канадски привкус с предавания като „Сестрите Спенсър“ (4 октомври), сериал на CTV с участието на Леа Томпсън като мистериозна писателка, която разрешава случаи с дъщеря си.

За тези, които все още се надяват да намерят нови сериали по сценарий за гледане, NBC има няколко: „The Irrational“ (25 септември), с участието на Джеси Л. Мартин като експерт по поведенчески науки, който помага на полицията при разкриването на престъпления; и „Намерени“ за група, която търси пренебрегнати изчезнали хора, особено цветнокожи. Към тях ще се присъедини втори сезон на рестартирането на „Quantum Leap“ и последния сезон на „Magnum P.I.“ (и двете на 4 октомври).

Джеси Л , Мартин играе в криминалната драма на NBC "The Irrational", която ще последва "The Voice". loading Джеси Л. Мартин играе в криминалната драма на NBC "The Irrational", която ще последва "The Voice". Сергей Бахлъков/NBC

Благодарение на дългото време за производство на анимацията, „Семейство Симпсън“ (1 октомври) също ще се завърне за своя зашеметяващ 35-и сезон, присъединен към дългогодишния анимационен блок на Fox от „Крапополис“ (24 септември), злощастно озаглавено ново шоу от „Рик и Морти” продуцентът Дан Хармън, чието действие се развива в митични времена.

Linear TV изпитва затруднения, тъй като навиците се променят и техните компании-майки насочват ресурси към услуги за стрийминг „гледай, когато искаш“, а съставянето на меню в най-гледаното време с помощта на плюене и лепило със сигурност звучи като рецепта, която може да ускори тези спадове.

ABC показа смело лице, когато обяви своя график, като го нарече „доказателство за удари“, което веднага накара един автор да го нарече и „доказателство за зрителите“. Лос Анджелис Таймс се натрупа, отбелязвайки, че след изобилие от работни действия от страна на служителите, предизвикали прозвището „Горещо трудово лято“, ние преминаваме към „Тъжна телевизионна есен“.

По-младите зрители може наистина да не забележат, тъй като вече са се отклонили от мрежовия навик. Има и изобилие от нови програми за стрийминг, премиерни въпреки изтънените рафтове за излъчване, което показва, че скриптовият кран все още не е пресъхнал.

Въпреки това, за тези, които все още свързват есента с биенето на звънеца за вечеря по телевизията, заедно с началото на училище, футбол и миризми на нови коли, тези импровизирани състави изглеждат по-малко „Новият телевизионен сезон“, отколкото куцата итерация на „Ново в Вие."

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР