Мрежите на Еврото и на Нотариуса са в състояние на

...
Мрежите на Еврото и на Нотариуса са в състояние на
Коментари Харесай

Бойко Станкушев: Мрежите на Еврото и на Нотариуса не могат да оцелеят паралелно. Войната е на живот и смърт

Мрежите на Еврото и на Нотариуса са в положение на отбрана и пробват взаимно да се набедят.

Това сподели пред БНР Бойко Станкушев, шеф на Антикорупционния фонд, и разяснява:

" Не имам вяра да се мине към някакви съгласувани сред тях дейности - за прикриване на доста други неща, които обществото има право да ги знае ".

Той акцентира, че най-важното нещо е обществото да стои будно и непрестанно да изисква от информация от институциите

  " Дълго време тези проведени незаконни групи за престъпно въздействие в правосъдната система - на Петьо Петров-Еврото и на Мартин-Нотариуса - са работили в синергия. Може би е имало интервал, в който не са били в синергия, само че са имали нещо като пакт за ненападение и са си били разпределили пазара на въздействие и пазара на присвояване на парцели, което е в основата на активността и на единия и на другия. Очевидно, че в един миг нещо се счупи и те минаха в открити антагонистични връзки - може би след така наречен атентат против Иван Гешев. Това се потвърждава с опитите на Гешев и Сарафов един различен да се дискредитират и задачите тези техни присъдружни групи и организации работят в тази посока. На този стадий няма симптоматика, че ще се наговорят да мълчат. Ще не престават да си вадят компромати, защото не могат да оцелеят редом и единият, и другият. Тази война е на живот и гибел ", разяснява Станкушев.  

Според него още дълго време ще се вършат опити да се заличава същността на тези скандални обстановки с изваждане на някакви скитници, с цел да се отклонява вниманието, " което не прави чест на ГДБОП ":

" Ако пъкъл хок прокурор Даниела Талева извърши следствие, могат да излязат някои неща. Трябва да сме малоумни, в случай че чакаме всичко да излезе ".  

Той уточни, че е очаквал напрежението сред Бойко Борисов и Иван Гешев да докара до нещо " и то се случи относително бързо "

Интервюто на Людмила Железова с Бойко Станкушев в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР