Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, уврежда абсолютно всички

...
Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, уврежда абсолютно всички
Коментари Харесай

Пулмолог посочи как мръсният въздух уврежда организма

Мръсният въздух, който дишаме през последните дни, поврежда безусловно всички вътрешни органи от нашето тяло. Когато имаме централизация до 50 микрограма на куб.м. вдишваме 20 млн. микрочастици, което е нормата. На процедура когато равнището на замърсеност е по-високо, да кажем над 200 микрограма, ние вдишваме към 50 милиона нездравословни прахови частици. Сигурен признак, че нещо не е наред, е когато осъзнаем дишането си. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия доктор Александър Симидчиев, пулмолог и ръководител на Сдружение " Въздух за здраве ", представен от Блиц.

``
реклама

Той предизвести, че елементарните хирургични маски не могат да ни оказват помощ.

,,Те не пасват добре на лицето, а и въздухът може да проникне по всевъзможен метод през тях. Ако желаеме да се предпазим сполучливо от тези фини прахови частици, ни трябват по-плътни маски. Минус при тях е, че дишането става малко по-трудно``, уточни специалистът и подсети, че не съществуват специфични таблетки, които детоксикират белия дроб, каквито рекламни " артикули " са се появили през последните дни.
,,Единственото нещо е да работим дружно за намаляване на тези прахови частици``, заключи Симидчиев и призна, че е последовател на правилото да заплаща този, който замърсява.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР