Мозъкът не фиксира обема на изяденото пред монитора, а това

...
Мозъкът не фиксира обема на изяденото пред монитора, а това
Коментари Харесай

7 вредни нощни навика, от които бързо се трупат излишни килограми

Мозъкът не фиксира размера на изяденото пред монитора, а това води до ново отваряне на хладилника

През деня може да се храним вярно, да водим здравословен метод на живот, само че все пак килограмите ни да се усилват?

Възможно е това да се дължи на неправилните дейности, които правим известно време преди лягане.

Кои са нощните привички, които пречат на отслабването

Ядене като за последно на вечеря

Ако при сервирането на вечерята слагате на масата най-голямата паница и я цялостните догоре с храна, то напълно не е изненадващо, че всяка заран виждате по какъв начин килограмите ви се усилват.

Зареждането на организма с калории, които не може да изгори в никакъв случай, съвсем обезпечено води до повишаване на килограмите.

След вечеря доста хора избират въздържан отдих, по тази причина и благоприятни условия за изгаряне на калории просто няма. Ето за какво и килограмите порастват.

Учени от Университета на Тел Авив поучават по време на закуска да използваме към 700 калории, а на обяд и вечер по-малко.

Похапване след вечеря

Дори най-засищащата вечеря напълно не е гаранция, че след нея няма да пожелаем още веднъж да се подкрепим.

Някои похапват сандвич с салам или изобилна порция салата, може и нещо друго по-съществено. А това води до увеличение на общото количество калории, като непотребните се отсрочват по торса и водят до образуването така наречен паласки.

Диетолози поучават незабавно след вечеря да си мием зъбите. Много хора ядат десерти и калорична храна през нощта, даже и да не са гладни.

След миенето на зъбите обаче, нормално престават да ядат, тъй като не желаят още веднъж да си мият зъбите.

Ядене пред монитора

На кино е прелестно да похрупаме пуканки, чипс или сухари, а вкъщи може добре да похапнем пред тв приемника или пред монитора на компютъра. Ако споделяте това мнение, то трупането на непотребни килограми, това е причинност.

Екип учени от Университета Бирмингам изследват стотици проучвания, с цел да си изяснят по какъв начин въздейства концентрацията върху храната по време на хранене на размера на изяденото и апетитът след софра.

Оказва се, че тези хора не обръщат внимание на храната, да вземем за пример, концентрирайки се върху сюжета на кино лентата на екрана, нормално изяждат повече.

Още повече, че техният мозък не фиксира размера на изяденото, а това значи, че те се усещат по-гладни след вечеря и още веднъж отварят хладилника.

Излежаване след хранене

Ако след щедро хранене ни се прииска да легнем, то не сме сами. Заедно с нас са и цялостните хора.

Вместо безцелното лежане на диване с отдалеченото в ръка следва да предпочетем вечерна или нощна разходка или всяка друга умерена активност.

Съгласно данните от проучване от 2013 година, упражненията след хранене, изключително в случай че ястията са били калорични,могат да усилят скоростта, с която организмът изгаря мазнините.

Поразходете се, това ще помогне на организма при изгарянето на мазнините. Само 10 минути разходка ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Пиене на доста кафе денем

Напитките с кофеин и сънят са взаимоизключващи се. Докато кафето може да ни помогне да се ободрим заран, единствено една чаша от напитката, изпита недълго преди лягане, е последвано от поява на бодърствуване.

Това е още по-важно, дефицитът на сън трансформира салдото на хормоните, повишавайки концентрацията на хормона на глада грелин и понижава тази на лептина. Това може да докара до осезаемо чувство за апетит и нощно дежурство пред хладилника.

Ограничете потреблението на питиета до 6-8 часа преди лягане, в случай че смятате, че те могат да ви попречат на заспиването. Вместо кафе може да се пие елементарна вода.

Тревога или непрекъснат стрес

Ако късната вечер за човек не е време за разформироване и за приемане на наслаждение, това може да ни изиграе неприятна смешка. В проучване от 2018 година се открива, че стресът и неприятното качество на съня способстват за неприятното качество на съня.

Открийте метод за разформироване вечер, да вземем за пример, поразходете се с другар, изпийте чаша топъл чай или си вземете вана. Това ще спомогне за управление на наднорменото тегло.

Алкохол вечер

Може да е прелестно да разпуснем с чаша вино или бира вечер, само че в бъдеще това ще докара до поява на бирено коремче. И освен.

Алкохолът през нощта, това са спомагателни източници на калории, които в последна сметка се отсрочват на корема. Ако и прибавим и мезе, то се получава много внушително количество калории.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР