Мозъкът е доста пощаден от директно засягане от коронавирус. Той

...
Мозъкът е доста пощаден от директно засягане от коронавирус. Той
Коментари Харесай

Ключова новина за мозъка след К-19

Мозъкът е много пощаден от непосредствено засягане от ковид. Той е обособен от кръвта, тъй като има още една преграда и огромна част от това, което е в кръвта, не постъпва в мозъка. Това сподели неврологът учен Лъчезар Трайков в ефира на bTV.

Мозъкът се храни единствено с О2 и глюкоза, падне ли сатурацията, мозъкът няма с какво да компенсира. В белия дроб е по-малко кислородът - стартира закъснение на умствената активност, става дума за възрастни хора над 65 години. По-тежко могат да прекарат COVID-19 и по-млади с наднормено тегло, изясни още неврологът и добави да не изпадаме в суматоха.

" Процентът на непосредствено удостоверение да се инфектира мозъкът е не повече от 12% или 7 души. Макар и да не е огромна извадката, би трябвало да се обърне внимание, че постоянно неврологичните признаци на ковид са свързани с зараза на друго.

Относно психологичните разстройства и тревогата Трайков разяснява, че болката в главата, което е един от най-честите симптоми на новия вирус, в действителност е обвързвана с температурата.

А при по-тревожните хора се следят и болки в главата поради психически прекарвания, безсънието също води до мигрени, изясни експертът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР