Мозъчен щурм по предприемачество, наречен Иновационен лагер, обедини усилията на

...
Мозъчен щурм по предприемачество, наречен Иновационен лагер, обедини усилията на
Коментари Харесай

Ученици показаха нагледно на работодателите как да си намерят добри кадри

Мозъчен взлом по предприемачество, наименуван Иновационен лагер, сплоти напъните на възпитаници от разнообразни класове на Математическа гимназия „ Баба Тонка “. Любезен хазаин бе районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “. Най-малките участници от V клас имаха открит урок, в който с разнообразни игри развиваха качества като предвидливост, целенасоченост и работа в екип.
По-големите възпитаници трябваше да решат проблем, обвързван с безработицата – по какъв начин младежи, които нямат стаж, биха намерили работа по специалността, в която са учили. Журито дефинира като най-иновативно решението на тим Way Supporters. Идеята на екипа бе основаване на виртуално работно място под формата на игра . Целта е младежите сполучливо да показват знанията и практическите си умения пред компаниите, за които желаят да работят, без да е нужен стаж.
Регламентът на играта е в две елементи, в които претендентът за работа би трябвало да се оправи с разнообразни провокации. В първата работодателят слага за решение проблем, за чието решение са нужни няколко дни и не е належащо участникът да бъде в офиса на бъдещия си шеф. След сполучливо решение, се минава към втората фаза, този път в офиса на компанията. Поставя се нова задача, при която се изисква бърза реакция за лимитирано време. Фирмата следи процеса на работа и преценя дали да наеме претендента за работа.
По този метод Way Supporters трансформират изявлението за работа в цялостен работен ден, който демонстрира освен знанията, само че и уменията на претендента. Така неналичието на стаж няма да се взема под огромно внимание и ще се позволи казуса на доста младежи.
Иновационният лагер се осъществя за поредна година, с помощта на партньорството сред клуба по предприемачество „ Успешните хора “ на МГ „ Баба Тонка “ и районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “. В събитието участваха заместник-ректорът на Университета - проф. Диана Антонова, деканът на Факултет „ Природни науки и обучение “ - доцент Десислава Атанасова, преподавателят във факултет „ Бизнес и мениджмънт “ - доктор Свилен Кунев, представители на бизнеса - Звезделина Минкова и Ирена Стратиева от NN България и Вихрен Ганев - механически шеф на 1ForFit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР