Моят баща - д-р Вълчо Бонев, е завършил медицина в

...
Моят баща - д-р Вълчо Бонев, е завършил медицина в
Коментари Харесай

Ник Бонев: При 90% ракът се дължи на зъбни импланти, пломби с амалгама, коронки и мостове

Моят татко - доктор Вълчо Бонев, е приключил медицина в Австрия. Беше хирург в Първа градска болница в София от 1954 година, до момента в който напусна България през 1976 година През тези дълги години той се е занимавал с проблемите на рака. Остави доста скъп теоретичен труд, който аз съумях да обявявам на британски през 2014 година Книгата е записана и в библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати. Това описа пред в. „ Доктор “ Ник Бонев за татко си лекар Вълчо Бонев.
Баща ми беше извънреден диагностик. Той открива, че раково болните имат доста метал в устата от зъбните пломби, коронки и мостове. От тези изследвания в лекарската му процедура той стига до заключението, че тежките метали са причинители на рака. Металите като микроелементи са извънредно значими за метаболизма на клетките в организма. Но някои от тях са мощно токсични и не са нужни за метаболизма. Тежки метали са тези, които имат релативно тегло пет и повече пъти по-голямо от това на водата. Моят татко изяснява в труда си по какъв начин тежките метали нарушават метаболизма на клетките и водят до рак.

Клетъчната мембрана има селективна пропускливост, т.е. някои субстанции пропуща, други не. Например водородът навлиза елементарно, до момента в който хидроксилните групи, които са с негативен електричен заряд, мъчно влизат в клетката. Металите имат “зелена улица” и навлизат дружно с водородните атоми в клетката. Металните йони са позитивно натоварени. Точно по тази причина те основават електрически дисбаланс, напрежение и разстройство в процесите на клетката и мембраната, което пък дава опция на хидроксилни групи с отрицателния си електрически заряд да обхванат в клетката и да възстановят електрическия баланс и процеси. В резултат на всичко това обаче се съкратява етапа преди деленето на клетката и при самото разделяне се получават неразвити, дефектни кафези. За малко време техният брой избухливо нараства. Точно това са раковите кафези - те не могат да се разпознават като характерни за дадения орган. Това съставлява процесът на ракова патогенеза.

Оригиналната концепция на доктор Бонев е, че всяка болест има единствено един извършител. Докато в здравната литература се показват над 1000 възможни причинители на рака. С това той открива причинителя. Когато се знае същинският извършител на заболяването и той се в профил, това на процедура води до прекъсването й.

Д-р Бонев демонстрира връзката сред известните канцерогени с тежките метали. Твърди се, че азбестът предизвиква рак. Но това, което в действителност предизвиква рак, е металът в азбеста. В книгата са разказани голямо количество тежки метали, които ни заобикалят в бита: металите в пестицидите, в медикаментите, в зъбните пломби и така нататък Хората са изложени на непрекъснатото въздействие на метала в устата си - амалгамни пломби, железни и металокерамични коронки и мостове, зъбни протези с метал, импланти от метал.

Трудът на татко ми цели изкореняването на рака или най-малко връщането му до равнището преди 200 - 300 години, когато хората съвсем не са боледували от него. В началото на ХХ в. един на 20 души е бил болен от рак. През 2030 година се чака всеки втори човек да бъде диагностициран с онкологично заболяване.

Всъщност ракът се предизвиква от металните йони, които се внасят в организма с въздуха, водата, храната и особено посредством контакта с металите от зъбните амалгами, коронки, мостове, протези и импланти.

Метали постъпват от храни и питиета, съхранявани в консерви, кенове. Метал гълтаме и от водата, минаваща през железни водопроводни тръби, от пестицидите, с които се обработват насажденията. Но 90% от повода за рака са металите в зъбите при стоматологично лекуване, а 10% е от индустриалното замърсяване. Неслучайно ракът става все по-често заболяване и се трансформира в пандемия редом с индустриализацията на света. Статистиката демонстрира какъв брой по-голяма е заболеваемостта в индустриализираните страни през днешния ден в съпоставяне със едва развитите. В някои региони в Африка рак съвсем не съществува, тъй като популацията няма никакъв допир с тежки метали. Всичко в книгата на татко ми, се удостоверява с голям масив информация от авторитетни източници.

-----------------------------------

Ник Бонев е бежанец в Съединени американски щати от 1970 година Работил е като инженер в “Дженерал Моторс”, както и в Държавния департамент и в Министерството на търговията на Съединени американски щати. Живее в Калифорния и се е посветил на популяризацията на теоретичен труд за рака, писан в продължение на 25 година от неговия татко доктор Вълчо Бонев (1902 - 1979). Ник съумява през 1976 година да докара татко си в Калифорния, поощрен от тогавашния американски президент Никсън, който кани откриватели от целия свят да се включат в битката с рака. Д-р Бонев благодарение на австрийски посланик придвижва част от своите мемоари от България в Съединени американски щати. До последния момент от живота си през 1979 година доктор Бонев работи върху своя труд “Причината за рака” (The Cause of Cancer) с подзаглавие “Истината за казуса с рака: етиология, патогенезис, профилактика”.

Снимка: Вълчо Бонев и неговият теоретичен труд

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР