Мотото му за 2020 г.: Работа и стабилностВ Перник няма

...
Мотото му за 2020 г.: Работа и стабилностВ Перник няма
Коментари Харесай

Борисов:Благодаря на българите,научиха се да работят!/ОБЗОР/

Мотото му за 2020 година: Работа и непоклатимост В Перник няма по-млада тръба от мене, добре че има вода в пещерите, сподели министър председателят Спортна зала с 5200 места в Стара Загора Комплексът „ Марица изток ” e тематика за най-малко 5-6 години работа, заключи министър-председателят
Дни преди настъпването на Новата 2020 година министър председателят Бойко Борисов благодари на българите за работата им през годината. И съобщи, че неговото персонално мото за следващата година е работа и непоклатимост. 

„ Бих желал да благодаря на всички българи за метода, по който работят, научиха се да работят добре, качествено и в период! “, съобщи в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов. Той отиде в Града на липите, с цел да види къде ще се построява новата многофункционална зала с 5 200 места, за която държавното управление в петък отпусна първия транш от 4,5 млн лева Министър – ръководителят разгласи, че за него предпочитани през идващите две години остават автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “ и „ Европа “, както и пътя от Монтана за Видин и тунела под Шипка.

„ Имаме най-малко 10 големи инфраструктурни плана, както и още стотина по-малки, с които сме се захванали и ще ги приключим. Правят се толкоз хубави неща, само че не всичко се вижда, наложи се един хейт, един негативизъм, който не ни разрешава да се усмихваме.Ето, през днешния ден чета в пресата, че сме 39-то място измежду 130 страни по степен на независимост, само че никой не го счита за някаква вест. “, съобщи още Борисов.

В Стара Загора той разяснява три значими тематики – водната рецесия в Перник, построяването на новата спортна зала в Стара Загора и положението на енергийния комплекс „ Марица – Изток ”.

Виновните за водната рецесия в Перник ще си платят

Има вода в пещерите за Перник, разгласи Борисов. По думите му от 1952-3 година не са сменяни водопроводните тръби. Предстои полагането на 80 км. тръби.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Има вода в пещерите за Перник

“От 52 година не е пипано нищо в Перник. От 52 или и трета, имаме спор, може и 55. Няма по-млада от мене тръба. Хубаво е, че се оказа, че в пещерите има вода. Сега ми рапортуваха. ”, съобщи министър председателят. Той благодари на старозагорското " В и К " сдружение, чиито експерти в този момент оказват помощ в Перник. Борисов акцентира, че всички отговорни ще понесат отговорност. Разбира се, ще си понесат отговорност всички, които през годините са съдействали за това. Но когато говорихме за водните цикли - какъв брой е значимо да използваме европейските пари, имаше градове, които безусловно проспаха интервала, възмути се министър-председателят.

Държавата дава 4,5 млн. лева за новата спортна зала в Стара Загора

Държавата отпуска пари за градеж на многофункционална зала с 5200 места в парк “Артилерийски ”. По време на вчерашното последно за 2019 държавно съвещание са отпуснати 4,5 млн.лева.

ВИЖ ОЩЕ: Спортна зала с 5200 места в Стара Загора

" Парите са за началния стадий и пускане на всички процеси. В момента тече конкурс за планиране, който е координиран с Камарата на архитектите. Залата ще бъде с 5200 места и в нея ще може да се вършат всевъзможен тип мероприятия ", сподели кметът Живко Тодоров. Очаква се залата да е подготвена 2021 година

Милиард евро нужни, с цел да проработят ТЕЦ-овете на различни източници

Енергийно-промишленият комплекс „ Марица изток ” e тематика за най-малко 5-6 години работа по него, сподели министър председателят, представен от БГНЕС. В подтекста на " зелената договорка ", реализирана в Брюксел за постигане на нулеви излъчвания до 2030 година и ограничение на въглищата в промишлеността, Борисов сподели, че с цел да проработят ТЕЦ-овете на различни източници ще са нужни най-малко милиард евро. Борисов съобщи още, че по тематиката е нужен консенсус и не може да се вземе еднолично решение. " Това е нещо, което касае енергосистемата - 60% от тока се прави от ТЕЦ-овете. 15 - 20 000 души работят, това не е някакво елементарно решение и еднолично да се вземе ", сподели той. Премиерът добави, че ще се търси промяна, само че би трябвало да се подсигурява и сигурността на хилядите служащи. „ Въпросът е хората да бъдат спокойни, че всеки ще има пенсия, ще има работна заплата и няма да бъде оставен на улицата ”, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР