Motorola показа на MWC 2024 гъвкав смартфон, който може да

...
Motorola показа на MWC 2024 гъвкав смартфон, който може да
Коментари Харесай

Motorola разкри концепция за гъвкав смартфон, който може да се увива около китката ви

Motorola сподели на MWC 2024 еластичен смарт телефон, който може да се носи на китката на ръката. Устройството приспособява интерфейса си към формата и може да работи като фешън аксесоар.

Това не е нищо повече от идея и може би в никакъв случай няма да доближи до пазара, само че Motorola ясно показва опциите на актуалните технологии за гъвкави екрани. Много производители към този момент пуснаха сгъваеми устройства, а такова с форм-фактор като тази на Motorola има всички шансове да изпъкне.

Компанията сподели, че смарт телефонът може да се огъва по разнообразни способи, завит към китката или подложен на маса.

Когато се носи на ръката, устройството трансформира метода, по който демонстрира изображенията. Например, приложенията се демонстрират в горната част на екрана. Говорител на Motоrola съобщи, че устройството е „ съобразено с подтекста “, което значи, че се приспособява според от метода, по който е огънато.

Компанията разказва механизма, който разрешава на смарт телефона да се огъва, по метод сходен на човешкия гръбнак.

Motorola

По време на една от демонстрациите представител на Motorola направи фотография на рокля с камерата на смарт телефона. След това той сътвори фоново изображение въз основа на тази фотография – в случай че се покаже този декор на екрана, устройството може да се носи като фешън аксесоар, подобаващ на цвета на дрехата.

Lenovo и Motоrola понякога развличат обществеността с футуристични концепции на устройства. Например през вчерашния ден Lenovo сподели преносим компютър с транспарантен MicroLED екран.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР