Мотористи от Североизточна България си дадоха среща в лудогорския град

...
Мотористи от Североизточна България си дадоха среща в лудогорския град
Коментари Харесай

Рев на мотори огласи Археологическия резерват „Абритус“ в Разград

Мотористи от Североизточна България си дадоха среща в лудогорския град

Рев на мотори огласи Археологическия резерват „ Абритус “ в Разград. Мотористи от цяла Североизточна България си дадоха среща в лудогорския град, с цел да се включат в самодейността „ Традиция на скорост “. Тя се провежда за първа година от община Разград, Регионалния исторически музей и мотоклуб „ Лудогорски братя “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инициативата е част от тактиката на музея да дава поле за изява на разнообразни локални общности с концепцията историята и разнообразни положителни практики да стават притежание на необятен кръг от хора. С тази празнична изява се слага и завършек на дейния летен сезон на мотоклуба и летния туристически сезон на музея, каза  Йордан Атанасов от мото клуб „ Лудогорски братя “. Той благодари на приятелите на клуба от другите градове в страната за присъединяване им в самодейността.

„ Още от деца харесваме моторите и до ден сегашен това е огромната ни пристрастеност. Преди няколко години се озовахме в компанията на приятелите ни от мото клуб „ Лудогорски братя “. Общата ни пристрастеност към моторите стана причина да се съберем и в живота “, описаха Димитър и Пламена Петрови от разградския мото клуб.

От близо шест години на мотори са и семейство Досеви от Разград. Д-р Никола Досев кара „ Honda Varadero “, а брачната половинка му доктор Димитрина Петрова „ Kawasaki “. „ Страстта ни към моторите е от дълго време, само че уговорките и грижата ни за трите ни деца не ни позволяваше да отделяме задоволително време на заниманието си по-рано “, споделиха ветеринарните лекари.

Любителите на високите скорости, адреналина и рока направиха и обичайна почетна мото обиколка на Разград. Тя стартира и завърши на паркинга на Археологическия резерват „ Абритус “. Там можеха да се видят всевъзможни типове мотори – от ретро жанр до най-съвременни машини. Освен да прегледат моторите, присъстващите имаха опция да се снимат и повозят на тях, както и да научат забавни данни и истории за тях.

Празникът продължи на сцена „ Театрон “ с музикални осъществявания на ученици на трите музикални школи в Разград и шуменската група Lampa Inc.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР