Моторист без регистрационни табели и с отнета шофьорска книжка е

...
Моторист без регистрационни табели и с отнета шофьорска книжка е
Коментари Харесай

Моторист без номера и книжка отказа проба за наркотици, после се жалва пред съда

Моторист без регистрационни табели и с отнета шофьорска брошура е бил заловен от служители на реда в Хисаря. След като дал проба за алкохол, отказал да бъде тестван за опиати, а за всичките нарушавания отнесъл санкция от 2000 лв..
Прочетете още
Случаят е от 24 юни предходната година. Полицаите били ситуирани да наблюдават за съблюдаване на ЗДвП край Калояново. В един миг около тях минали два мощни мотоциклета, като забелязали, че единият е без номера. Веднага тръгнали след тях и след 200-300 метра мотористите спрели на крайпътна бензиностанция. В момента в който паркирали моторите, полицейските чиновници пристъпили към осъществяването на инспекция и на двамата водачи.

При осъществяването на инспекцията органите на реда открили, че единият управлявал МПС, което е записано, само че без сложена табела с регистрационен номер и в същото време управлявал с отнето удостоверение за ръководство. Полицейските чиновници направили инспекция за алкохол, само че мотористът отказал тест за опиати, като декларирал, че бил обезпокоен да даде проба, защото предната вечер бил на дискотека с другари и имал подозрения, че някой може да е поставил нещо в алкохола му. След това бил публикуван ваучър за взимане на кръвна проба в период до 2 часа. Мотористът изрично отказал и бил арестуван за 24 часа по закона на Министерство на вътрешните работи. Получил акт от 2000 лв. и му била отнета книжката за период от 2 години.

Недоволен от наказванията, мотористът решил да апелира, само че през вчерашния ден Районен съд – Пловдив единствено е удостоверил наложената санкция и административно наказване отнемане от право да МПС за 24 месеца. Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския Административен съд.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР