Мотивиран Федерер е устремен към девета титла на УимбълдънРоджър Федерер

...
Мотивиран Федерер е устремен към девета титла на УимбълдънРоджър Федерер
Коментари Харесай

Мотивиран Федерер е устремен към девета титла на Уимбълдън

Мотивиран Федерер е насочен към девета купа на Уимбълдън
Роджър Федерер е стимулиран и насочен към девета купа на Уимбълдън. Това съобщи швейцарецът и притежател на 20 трофеи от Големия шлем на формалното показване на третото издание на Лейвър Къп в Женева. 37-годишният тенисист за последно взе участие на Аустрелиън Оупън, където не съумя да отбрани купата си от последните две издания на шампионата и отпадна на осминафиналите от гръцкия гений Стефанос Циципас в четири сета.

Швейцарският маестро обаче изрично отхвърли слуховете, че това е краят на неговата кариера и разгласи задачите си до края на сезона.,,Уимбълдън е най-голямата ми цел, както и шампионатите в Дубай, Индиън Уелс и Маями преди този момент. Наистина бих желал да стартира мощно новия сезон, това ще ми помогне преди акцията на алено. Разбира се, с изключение на Уимбълдън, ще се цели в оптимално положително показване и на Ю Ес Оупън, Лейвър Къп и заключителния Мастърс на осемте най-хубави “, стартира Федерер.

Швейцарецът показа, че нищо за него не се е трансформирало след загубата от Циципас и той продължава да се цели в победи над най-големите си противници през годините – Рафаел Надал и Новак Джокович.,,Кариерата ми продължава…мотивиран съм, усещам се добре и виждам напред към бъдещето. Основната цел е да подкрепям равнище на игра, което ще ми помогне да се боря против Рафа и Новак и до момента в който това е допустимо, ще продължа да се боря за трофеи “, добави той. Джокович, който надигра изрично Надал на финала в Мелбърн, е на върха в международната класация пред испанеца, до момента в който Федерер се свлече до шестата позиция в класацията.

,,За мен, първото място на 37-годишна възраст не е главен приоритет “, показа швейцарецът. На третото издание на Лейвър Къп, което ще се организира сред 20-22 септември Бьорн Борг е капитан на Отбора на Европа, до момента в който Джон Макенроу води Отбора на Съединени американски щати. Федерер се надява неговият съотечественик Стан Вавринка да вземе присъединяване в отборната конкуренция.,,Ние спечелихме дружно олимпийската купа през 2008 в Пекин. С малко шанс ние още веднъж може да играем дружно в Женева “, приключи Федерер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР