Москва въвежда четиримесечна забрана за напускане на дома за хора

...
Москва въвежда четиримесечна забрана за напускане на дома за хора
Коментари Харесай

В Русия въвеждат задължителна карантина за неваксинираните над 60 години

Москва вкарва четиримесечна възбрана за овакантяване на дома за хора над 60 години, които не са имунизирани против COVID-19 или не са преболедували ковид. Поне 30 % от личния състав на компаниите би трябвало да преминат на отдалечена работа.

Мярката влиза в действие от 25-ти октомври. Тя е реакция на управляващите против бързия растеж на новозаразени и нежеланието на хората да се имунизират. Хората над 60 години в Русия съставляват 60 на 100 от всички пациенти с ковид, 80 % от поставените на спомагателно дишане и 86 на 100 от смъртните случаи, уточни столичният кмет Сергей Собянин.

Руското държавно управление през днешния ден предложи дните от 30-ти октомври до 7-ми ноември да бъдат оповестени за неработни като метод за прекъсване на болестта. Посещението на всеобщи мероприятия и някои обществени места ще бъде допустимо единствено с QR-код в мобилен телефон за направена имунизация или преболедуван COVID-19.

Руските райони би трябвало да решат независимо дали вкарат наложителна изолираност за неимунизираните или да предложат спомагателни дни отпуска като тласък за имунизация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР