Москва. В края на декември, ЦИК на Русия отказа да

...
Москва. В края на декември, ЦИК на Русия отказа да
Коментари Харесай

“Московский комсомолец“: Алексей Навални поиска промяна на руските изборни закони, за да се регистрира за предстоящия вот

Москва. В края на декември, ЦИК на Русия отхвърли да записва опозиционния политик Алексей Навални за претендент на президентските избори в Русия, на съображение, че той има непогасена съдимост за углавно закононарушение, само че той няма желание да се предава и е решил да оспори изборните закони в Конституционния съд, написа съветското издание „ Московский комсомолец “ .
Юристът на щаба на Навални Иван Жданов заяви, че от името на опозиционера е пуснал тъжба в Конституционен съд поради това, че ЦИК е отказал на неговия клиент да го записва като претендент на идните през март т.г. президентски избори.
Работата е в това, че в Конституцията не се приказва за такова ограничаване. Съгласно текста на главния закон на страната, не може да бъде определен човек, намиращ се на място за отнемане от независимост. Но Навални отбива единствено условна присъда по делото „ Кировлес “, в границите на което той е наказан за шикалкавене в изключително огромен размер. Уточнението за непогасената съдимост не е планувано в Конституцията, само че за него се приказва в „ Закона за изборите за президент на Русия “. Именно този закон е подложен под подозрение от юристите на опозиционера.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР