Москва смята конфискацията от САЩ на активите на руския бизнесмен

...
Москва смята конфискацията от САЩ на активите на руския бизнесмен
Коментари Харесай

Захарова: Американската конфискация на активите на бизнесмена Малофеев е откровен грабеж

Москва счита конфискацията от Съединени американски щати на активите на съветския предприемач Константин Малофеев за прям обир по политически аргументи. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, публикуван във вторник, оповестяват съветски медии.

„ Решението на администрацията на [президента на САЩ] Джо Байдън да конфискува активите на Константин Малофеев, блокирани в една от американските банки, и да ги трансферира на пронацисткия режим в Киев е отявлен обир по политически аргументи ", акцентира Захарова.

„ Властите на Съединени американски щати сътвориха казус за конфискуване на средства от нежелателни непознати жители в несъгласие със личните им закони ", сподели още Захарова.

„ Чрез съмнителни правни трикове и операции американските управляващи сътвориха казус за конфискация на финансови сметки и имущество от неугодни непознати жители, в несъгласие със личните им закони и съществени правила, които подсигуряват неприкосновеността на частната благосъстоятелност ", разяснява Захарова.

Според нея Съединените щати пускат в деяние механизма за кражба на непозната благосъстоятелност, това ще подкопае доверието в тяхната финансова система в света. Средствата, иззети от Малофеев, ще попаднат в Съединени американски щати и джобовете на украински олигарси, съгласно формален представител на съветското външно министерство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР