Москва ще противодейства решително на оказването на натиск и опитите

...
Москва ще противодейства решително на оказването на натиск и опитите
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще противодейства категорично на намеса във Венецуела

Москва ще противодейства уверено на оказването на напън и опитите за интервенция във вътрешните работи на Венецуела. Това увери министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров преди началото на договарянията с изпълняващия длъжността вицепрезидент на Венецуела Делси Родригес, предава TACC. Съгласно думите на Лавров, „ Венецуела е стратегически сътрудник на Русия “.
" Сътрудничим си доста тясно и координираме нашите дейности на интернационалната сцена. Сега това придобива изключително значение в условия, в които Венецуела претърпява фронтална офанзива, безсрамна интервенция във вътрешните й работи. Ние ще противодействаме изрично на сходни дейности и ще пазиме идеалите, нормите и правилата, заложени в Устава на Организация на обединените нации ", увери Лавров.
Руският външен министър също по този начин акцентира, че Москва поддържа стъпките, подхванати от венецуелския президент Никола Мадуро и неговото държавно управление за решение на обществени и стопански проблеми в страната, съобщи организация Фокус.
" Ние поддържаме стъпките, подхванати от държавното управление на президента Мадуро за решение на социално-икономическите въпроси. Убеден съм, че срещата на високо ниво на междуправителствената комисия през април също ще способства за това ", добави Лавров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР