Москва. Шестима моряци бяха взети като заложници при пиратско нападение

...
Москва. Шестима моряци бяха взети като заложници при пиратско нападение
Коментари Харесай

ТАСС: Потвърди се руското гражданство на похитените в Гвинейския залив моряци

Москва. Шестима моряци бяха взети като заложници при пиратско нахлуване в Гвинейския залив. Всички те са съветски жители. Това е съобщило посолството на РФ в Бенин на страницата си във Facebook, оповестява ТАСС .
В известието се споделя: " На 2 януари 2019 година против плавателния съд MSC Mandy, намиращ се в териториалните води на Бенин, бе осъществено пиратско набези. В този миг на борда му се намираха 24 души, множеството от които – жители на Русия “.
" Нападателите са взели шестима като заложници, включително капитана на съда. Всички те са жители на Русия “. Се разяснява в информацията на дипломатическата задача.
Мерки за освобождението на моряците е подхванало и посолството на РФ в Нигерия. От него са прецизирали, че от 24-членния екипаж, 23-ма са руснаци. 18-те моряка, които не са взети за заложници, са в сигурност на борда на самия кораб, който към този момент е напуснал териториалните води на Бенин и Нигерия.
От дипломатическата задача в Нигерия оповестяват, че тя " в съдействие с локалните органи подхваща всички нужни ограничения, с цел да откри местонахождението на похитените съветски моряци и да ги освободи “.
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР