Москва. Съюз МС-10 се е приземил в степите на Казахстан,

...
Москва. Съюз МС-10 се е приземил в степите на Казахстан,
Коментари Харесай

ТАСС: Екипажът на „Съюз МС-10“ се е приземил след аварията. Космонавтите са живи.

Москва. " Съюз МС-10 " се е приземил в степите на Казахстан, съгласно информативен източник на ТАСС от космодрума. За изясняване на аргументите за повредата е основана държавна комисия е съобщил Димитър Рогозин, началник на Роскосмос.
Американското Национално ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство,НАСА, също е съобщила, че съветският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг са се приземили. Те са " в положително положение и са във връзка със избавителните екипи ".
Ракетата-носител " Съюз-ФГ " с пилотиран транспортен съд " Съюз МС-10 " в четвъртък е изстреляна в 11 ч. и 40 мин. московско време от първата стартова площадка в Байконур, известна като „ Гагаринов старт “, с двамата космонавти на борда на кораба, който се отправил към Международната галактическа станция (МКС).
По време на полета на ракетата-носител избухва повреда, след което екипажът минал в режим на балистично втурване над степите на Казахстан, където и се приземил. За да го открият, от аеродрумите в Жезказган, Байконур и Караганда се изхвърчали четири вертолета „ Ми-8 “, числящи се към Централния боен окръг. В тях са избавителните и медицински екипажи, оповестява ТАСС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР