Москва. Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джон

...
Москва. Съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джон
Коментари Харесай

AFP:Джон Болтън оценява като много изчерпателните и продуктивни разговорите в Русия

Москва. Съветникът по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джон Болтън прави оценка като " доста изчерпателните и продуктивни " диалозите в Русия, предава AFP .
Американският консултант по националната сигурност Джон Болтън във вторник дефинира като " продуктивни " диалозите с президента Владимир Путин и други съветски представители по време на двудневно посещаване в Москва.
" Имах серия от доста изчерпателни и продуктивни полемики ", сподели той на конференция след визитата, извършено след заканата на американския президент Доналд Тръмп, че ще излезе от Договора за нуклеарните ракети със междинен и по-малък обхват с Русия.
Срещата с Путин е траяла 90 минути и е засегнала спора в Сирия и изборите, както и решението на Тръмп за излизане от Договора с Русия от 1987 година.
" Обсъдихме продължаващата ни угриженост за съветската интервенция в изборите и за какво това беше изключително нездравословно за руско-американските връзки, без да докара до нищо в подмяна ", сподели той.
" Имахме продължителни диалози за въпросите, свързани с контрола на въоръженията, новия стратегически пейзаж и Договора от 1987 година ".
Болтън по-рано сподели, че Тръмп е желал да се срещне с Путин, когато двамата се намират в Париж на 11 ноември за честването на края на Първата международна война.
По време на конференцията той сподели, че се вършат договорености за тази среща.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР