Москва. Руският опозиционер Алексей Навални вече е започнал да излежава

...
Москва. Руският опозиционер Алексей Навални вече е започнал да излежава
Коментари Харесай

Reuters: Разбра се къде е Навални – в „концентрационен лагер на 100 км от Москва“

Москва. Руският опозиционер Алексей Навални към този момент е почнал да излежава присъдата си в затворнически лагер в региона на град Владимир, североизточно от Москва, който, както оповестява Reuters , е прочут със прецизния надзор над лишените от независимост. Това се разбра от известие на самия блогер в Instagram от понеделник.

Както напомня английската организация, точното местоположение на Навални беше незнайно, откакто предходната седмица неговият юридически екип съобщи, че е бил изместен от близкия затвор в Колчугино и че не им е било казано къде го водят.

В понеделник Навални удостовери, че се усеща добре и е арестуван в наказателната колония ИК-2 в град Покров, на към 100 км източно от Москва.

„ Здравейте на всички от „ Сектора със непоколебим режим А “, сподели Навални в известие, оповестено онлайн малко откакто юристите му го посетиха в оборудването. „ Трябва да призная, че съветската затворническа система съумя да ме изненада. Никога не съм си представял, че е допустимо да се построи същински концентрационен лагер на 100 километра от Москва “.

Постът беше съпроводен от фотография на Навални, седнал на диван с подстригана коса.

44-годишният Навални, един от най-видните критици на президента Владимир Путин, беше вкаран в пандиза по-рано тази година за нарушавания на условно освобождение в решение, което Западът осъди като политически стимулирано.

Той би трябвало да излежи присъда от две години и половина и може да комуникира с външния свят единствено посредством своите юристи.

В обявата в Instagram се споделя, че псуването е неразрешено в оборудването и че се съблюдава прецизно от пандизчиите, които като че ли се опасяват да извърнат главите си два пъти.

Той сподели, че самичък не е виждал принуждение в пандиза или внушения за това, само че може да повярва на истории, които е чувал за минали случаи на принуждение.

„ Навсякъде има видеокамери, те наблюдават всички и вършат отчети за най-малките нарушавания. Мисля, че някой високо е прочел 1984 година от Оруел “, сподели той.

Навални твърди, че надзирателите го будят на всеки час през нощта от боязън да не избяга.

„ Но в случай че гледате на всичко с комизъм, можете да живеете тук. Така че като цяло всичко е наред с мен “, сподели той.

Навални се завърна в Русия през януари от Германия, където се възстановяваше от хипотетично отравяне с бойния токсичен нервно-паралитичен газ „ Новичок “. Москва отхвърля изрично обвиняванията за отравяне.

Западните страни приканиха за освобождението на Навални, а Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха наказания против съветските чиновници по случая.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР