Москва. Русия призова групировките в Източна Гута да спазват режима

...
Москва. Русия призова групировките в Източна Гута да спазват режима
Коментари Харесай

ТАСС: Русия призова групировките в Източна Гута да не пречат на извеждането на мирните жители

Москва. Русия прикани групировките в Източна Гута да съблюдават режима на помирение и да не пречат на извеждането на мирните поданици, заяви началникът на Центъра за примиряване на враждуващите страни на територията на Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко, предава ТАСС .
„ Призоваваме водачите на въоръжените групировки в Източна Гута да съблюдават режима на помирение и да не пречат на извеждането на мирните поданици в безвредни региони “, съобщи Евтушенко.
Той акцентира, че бойците са минали в нахлуване в този регион. Според неговите думи, във вторник, по време на действието на филантропичната пауза, от региона сред обитаемоте пунктове Хараста и Дума, от 11:45 до 12:25, терористите са произвели два минометни обстрела по филантропичния кулоар и снарядите са се взривили на 500 метра от пропускателния пункт.
„ Освен това, по време на филантропичната пауза бойците на въоръжените групировки са траяли да нападат позициите на държавните войски в райна на обитаемоте пунктове Хазрама и Нашабия, а след 13:00 са минали в нахлуване и на други посоки. Тези дейности са съпроводени с натоварен артилерийски обстрел и огън от стрелково оръжие “, съобщи генералът.
ТАСС напомня, че по-рано във вторник представителят на съветския Център за примиряване на враждуващите страни на територията на Сирия генерал-майор Владимир Золотухин е съобщил, че по време на филантропичната пауза бойците са обстрелвали коридора за извеждане на мирни поданици от Източна Гута на всеки половин час, в следствие от което евакуацията на популацията е провалена и за целия вторник нито един кротичък гражданин не е напуснал региона на бойните дейности.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР