Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия

...
Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия
Коментари Харесай

ООН: Цялото човечество е изложено на риск от ядрена заплаха

Москва разполага с най-големия в света боеприпас от нуклеарни оръжия и голям склад с балистични ракети

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида разкритикува нападението на Русия против Украйна, като предизвести за "огромно влияние " върху правата на милиони хора и предизвести, че нарасналите равнища на нуклеарна опасност демонстрират, че цялото човечество е изложено на риск.

В речта си пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева Мишел Бачелет предизвести, че пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, почнало преди седмица, "оказва голямо влияние върху човешките права на милиони хора в цяла Украйна ".

"Повишените равнища на опасност от нуклеарни оръжия акцентират сериозността на рисковете за цялото човечество ", добави тя.

Коментарите ѝ по време на незабавния спор на Съвета по отношение на спора в Украйна бяха направени по отношение на разпореждането на съветския президент Владимир Путин подреди нуклеарните сили на Русия да бъдат приведени в положение на нараснала подготвеност.

По-рано през днешния ден външният министър на РусияСергей Лавров упрекна западните политици, че са се фокусирали върху нуклеарната война.

"Ясно е, че Третата международна война може да бъде единствено нуклеарна ", съобщи Лавров в онлайн изявление за съветски и задгранични медии.

"Бих желал да отбележа, че точно в главите на западните политици непрекъснато се върти концепцията за нуклеарна война, а не в главите на руснаците ", сподели той.

Москва разполага с най-големия в света боеприпас от нуклеарни оръжия и голям склад с балистични ракети, които са гръбнакът на силите за въздържане на страната, осведоми БГНЕС.

Речта на Бачелет бе произнесена в миг, когато данни на Организация на обединените нации демонстрираха, че опустошителната продължаваща осми ден война към този момент е принудила повече от един милион души да изоставен Украйна и да се насочат към прилежащите страни, а безчет други са разселени вътре в страната.

Бачелет съобщи, че службата ѝ е записала 227 смъртни случая измежду цивилното население, в това число минимум 15 деца, само че акцентира, че действителните числа евентуално са доста по-високи.

Заков вместо Янев - подкрепяте ли промяната на военния министър?

Категорично "да "! Стефан Янев позволи непростима неточност с позицията си.

Категорично "не "! С дейностите си Янев защитаваше главно българския народен интерес.

Не трябваше да сменят военния министър в разгара на войната в Украйна, без значение от разминаванията в позициите.

Одобрявам промяната на Янев, само че Драгомир Заков не е най-подходящ за поста боен министър.

Общо 1704 гласа
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР