Москва. Президентът на Русия Владимир Путин счита, че Москва и

...
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин счита, че Москва и
Коментари Харесай

Владимир Путин: Високото ниво на отношенията между Русия и Китай дава ефективни конкурентни предимства

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин смята, че Москва и Пекин получават спомагателна полза от потреблението на конкурентните прерогативи на двете страни поради невиждано развитите двустранни връзки. Руският водач изрази това мнение при откриването на договарянията с китайския му сътрудник Си Дзинпин в стеснен състав в Москва, предава ТАСС .
„ През последните години, в това число с помощта на вашето директно присъединяване, връзките сред Русия и Китай доближиха, без пресилване, до невиждано равнище, само че най-важното е, че това невиждано високо равнище на нашите връзки се употребява дейно, с цел да могат хората на Русия и Китай да си сътрудничат, да употребяват всички конкурентни преимущества от двете страни за пълноценното развиване “, съобщи съветският водач.
Путин напомни, че двете страни са си сложили за задача да усилят стокооборота до 100 милиарда $ през 2018 година. „ Чрез напъните на нашите екипи и държавните управления на двете страни ние преизпълнихме тази граница. Стигнахме до 108 милиарда $ “, осведоми съветският президент. Според неговата информация, през първото тримесечие на тази година стокооборота е траял да се усилва, като е регистриран растеж от 3,4%.
„ Всичко това е резултат от нашата работа и резултат от работата на нашите екипи. Искам още един път да подчертая, че това значително се дължи на вашия персонален принос “, означи Путин, като изрази убеденост, че визитата на Си Дзинпин ще даде мощен спомагателен подтик на развиването на междудържавните връзки.
Руският държавен глава акцентира, че му е доста прелестно да одобри китайски посетители в московския Кремъл. Той дефинира визитата на своя сътрудник като „ основното събитие на годината “. „ Важна опция да се срещнем и да обсъдим настоящите проблеми в връзките сред Русия и Китай, както и интернационалните въпроси “, съобщи той, и означи, че срещата се организира във връзка 70-тата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред страните.
Руският водач благодари на китайския президент за единодушието му да взе участие в работата на Санкт Петебургския стопански конгрес. „ Ще имаме опция да чуем сътрудниците, сами да се изкажем, да послушаме полемиката “, съобщи Путин, обръщайки се към Си Дзинпин. В умозаключение съветският президент акцентира, че в актуалния свят, който се развива доста динамично, само че не без трагични събития, такива полемики постоянно са потребни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР