Москва. Превъоръжаването на третия по големина полк на дислоцираната в

...
Москва. Превъоръжаването на третия по големина полк на дислоцираната в
Коментари Харесай

РИА Новости: Превъоръжаването на Глуховската дивизия с ПГРК „Ярс“ ще завърши през декември

Москва. Превъоръжаването на третия по величина полк на дислоцираната в Западен Сибир Глуховска дивизия от Ракетните войски със стратегическо значение (РВСЗ) на Русия с най-новия преносим грунтов ракетен комплекс(ПГРК) „ Ярс “ ще приключи през декември 2017 година, предава РИА Новости , като се базира на известие от командира на гвардейското ракетното съединяване –генерал-майор Павел Бурков.
Гвардейската ракетна Глуховска дивизия е притежател на ордените – „ Ленински Краснознаменен “, „ Суворов “, „ Кутузов “ и „ Богдан Хмелницки “ – и на 5 ноември ще означи 75 години от деня на образуването си. Ракетното съединяване има на въоръжение ПГРК „ Ярс “, оборудван с твърдотопливна междуконтинентална балистична ракета(МБР) с разглобима глава част РС-24.
„ Завършва доставката на новия ракетен комплекс „ Ярс “ за третия по величина полк и през декември дивизията ще бъде изцяло превъоръжена “, съобщи Бурков.
„ Благодарение на това, че държавните тествания на новия ракетен комплекс се организираха въз основата на нашата дивизия, персоналният ни състав, във взаимоотношение с представители на военно-промишления комплекс и непосредствените производители на това оръжие, усвои техниката, и теоретически, и на практика “, отбелязва командирът на дивизията.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР